X

Αφράτα, Αλλώτικα Σοκολατοκέικ

Η συνταγή για αφράτα αλλιώτικα σοκολατοκέικ.

Υλικά

600 γρ αλεύρι

250 ml ζεστό γάλα

1 φακελάκι ξερή μαγιά ή 25 γρ. νωπή μαγιά

90 γρ. ζάχαρη

90 γρ. λιωμένο βούτυρο

2 αυγά

1 βανίλια ή ξύσμα από πορτοκάλι

κακουλέ και μαχλέπι (προαιρετικά)

100 γρ. σοκολάτα για τη γέμιση

1 κρόκο αυγού και λίγο γάλα (για το άλειμμα στο τέλος)

το ασπράδι από τον κρόκο και 2-3 κουταλιές ακόμα αλεύρι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι τη μαγιά στο γάλα, 1 κουταλιά ζάχαρη, 2 κουταλιές αλεύρι και αφήστε το να ανέβει για 15 λεπτά.

Όταν η μαγιά ανέβει, προσθέτουμε σε ένα άλλο μπολ το αλεύρι κοσκινισμένο και προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, το λιωμένο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, τη βανίλια, ξύσμα και τα αρώματα, την υπόλοιπη ζάχαρη, το ασπράδι από το ένα αυγό (συν 2-3 κ.σ. ακόμα αλεύρι) και ζυμώνουμε τη ζύμη, μια ζύμη αφράτη που να μην κολλάει στα χέρια μας.

Πλάθουμε σε μια μπάλα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί ο όγκος σε ζεστό μέρος.

Αφού αυξηθεί η ζύμη την ρίχνουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας μας και με τον πλάστη ανοίγουμε φύλλο τεντωμένο σε πάχος 0,5 εκ.

Κόβουμε κύκλους με ένα γυάλινο ποτήρι, συνολικά θα πρέπει να έχουμε 36 κύκλους.

Σπάζουμε τη σοκολάτα σε μικρούς κύβους (θα πρέπει να είναι η σοκολάτα μας κομμένη σε 36 κύβους). Βάζουμε ένα κομμάτι σοκολάτας σε κάθε κύκλο.

Κατόπιν πάλι, διπλώνουμε τα μισοφέγγαρα στο μισό και ξανά πάλι στη μέση το μισοφέγγαρο.

Λαδώνουμε τις φόρμες κέικ.

Στις φόρμες τοποθετούμε 3 κομμάτια από αυτά τα σχήματα που έχουμε φτιάξει.

Τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα κουζίνας και το αφήνουμε να καθίσει για περίπου μισή ώρα. Χτυπάμε τον κρόκο με λίγο γάλα και αλείφουμε.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Ψήνουμε για 15- 20 λεπτά για να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα, ίσως και λίγο παραπάνω ανάλογα το φούρνο μας.

Αφού ψηθούν τα βγάζουμε από τις φόρμες και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.

Χαλβάς Σοκολατένιος με Ξηροκάρπια

Η συνταγή για χαλβά σοκολατένιος με ξηροκάρπια.