X

Γλυκό Ψωμάκι με Σταφίδες, Μαρμελάδα και Σοκολάτα

Η συνταγή για γλυκό ψωμάκι με σταφίδες, μαρμελάδα και σοκολάτα.

Υλικά

700 γρ. αλεύρι (350 γρ. αλεύρι για όλες της χρήσης +350 γρ. αλεύρι για τσουρέκι)

1 φλιτζάνι γάλα χλιαρό

80 γρ. ζάχαρη

2 κουταλιές γιαούρτι

180 γρ. βούτυρο λιωμένο

2 αυγά

1 φακελάκι μαγιά

1 πρέζα αλάτι

1 βανίλια

1 κρόκο αυγού με λίγο γάλα για το τέλος

Για τη γέμιση:

μαρμελάδα βερίκοκο ή μήλο ή όποια γεύση θέλουμε

σταφίδες (μπορούμε να προσθέσουμε λίγο αμύγδαλο η καρύδι χοντροκομμένο καβουρδισμένο)

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το αλεύρι με τn βανίλια σε πλαστικό δοχείο.

Τη φρέσκια μαγιά τη διαλύουμε στο χλιαρό γάλα και στη συνέχεια τα ρίχνουμε στο κέντρο του αλευριού.

Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τα 2 αυγά, το γιαούρτι, τη ζάχαρη και αρχίζουμε να ζυμώνουμε τη ζύμη.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη είναι ελαστική και δεν κολλάει πια στα χέρια μας. Καλύπτουμε το μπολ με πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει, περίπου 2 ώρες σε ζεστό μέρος.

Όταν η ζύμη πια φουσκώσει τη βάζουμε στον πάγκο εργασίας και αλευρώνουμε λίγο τον πάγκο να μην κολλήσει η ζύμη και το χωρίζουμε σε 18-20 ίσα κομμάτια.

Ανοίγουμε με το χέρι μας το κάθε κομμάτι της ζύμης σε ένα φύλλο ίσο με το πιατάκι του καφέ από περίπου με 1 εκ. πάχος.

Βάζουμε μια κουταλιά από τη γέμιση στη συνέχεια και κλείνουμε τη ζύμη μας σε μπαλάκια.

Απλώνουμε σε μια φόρμα λαδόκολλα και βάζουμε τα μπαλάκια μας με τις τρεις διαφορετικές γεύσεις σκόρπιες ή το ένα δίπλα στο άλλο στη φόρμα μας, το αφήνουμε πάλι να φουσκώσει για κάνα μισάωρο.

Αλείφουμε με το διαλυμένο μείγμα αυγού και του γάλακτος και το πασπαλίζουμε με λίγη μαύρη ζάχαρη ή με καρύδι τριμμένο και σε προθερμασμένο φούρνο το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 με 30 λεπτά να ροδίσει.

Αφήνουμε να κρυώσει 5 λεπτά και μετά το βγάζουμε και το βάζουμε σε μια σχάρα να κρυώσει.

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.

Χαλβάς Σοκολατένιος με Ξηροκάρπια

Η συνταγή για χαλβά σοκολατένιος με ξηροκάρπια.