ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τριγωνάκια με Αμύγδαλα και Φουντούκια

Πώς θα φτιάξετε τριγωνάκια με αμύγδαλα και φουντούκια.

ΤΡΙΓΩΝΑΚΙΑ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

Υλικά

300 γρ. αλεύρι

1 κ.γ. μπέικιν

130 γρ. ζάχαρη

1 βανίλια

2 αυγά

130 γρ. μαργαρίνη

7 κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο

Για το σιρόπι:

100 γρ. ζάχαρη

250 γρ. βούτυρο

2 βανίλιες

4 κ.σ. νερό

200 γρ. φουντούκια

200 γρ. αμύγδαλα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη ζάχαρη, τη βανίλια, τα αυγά και τη μαργαρίνη και φτιάχνουμε τη ζύμη και την απλώνουμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και αλείφουμε με μαρμελάδα.

Παίρνουμε μία κατσαρόλα για να ετοιμάσουμε το σιρόπι.

Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το νερό και το αφήνουμε να πάρει μία βράση.

Έπειτα προσθέτουμε τα φουντούκια και τα αμύγδαλα (τα οποία έχουμε ψιλοκόψει) και τα στρώνουμε πάνω από τη μαρμελάδα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

Όταν κρυώσει καλά κόβουμε σε τριγωνάκια κι αν θέλουμε τα βουτάμε σε κουβερτούρα.

Επίσης...

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.

Κανταΐφι Παραδοσιακό µε Καρύδια

Πώς θα φτιάξεις κανταΐφι παραδοσιακό µε καρύδια.

Εύκολη Σιροπιαστή Πίτα, µε Καρύδια

Η συνταγή για εύκολη σιροπιαστή πίτα, µε καρύδια.