ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τριγωνάκια με Αμύγδαλα και Φουντούκια

Πώς θα φτιάξετε τριγωνάκια με αμύγδαλα και φουντούκια.

ΤΡΙΓΩΝΑΚΙΑ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

Υλικά

300 γρ. αλεύρι

1 κ.γ. μπέικιν

130 γρ. ζάχαρη

1 βανίλια

2 αυγά

130 γρ. μαργαρίνη

7 κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο

Για το σιρόπι:

100 γρ. ζάχαρη

250 γρ. βούτυρο

2 βανίλιες

4 κ.σ. νερό

200 γρ. φουντούκια

200 γρ. αμύγδαλα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη ζάχαρη, τη βανίλια, τα αυγά και τη μαργαρίνη και φτιάχνουμε τη ζύμη και την απλώνουμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και αλείφουμε με μαρμελάδα.

Παίρνουμε μία κατσαρόλα για να ετοιμάσουμε το σιρόπι.

Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το νερό και το αφήνουμε να πάρει μία βράση.

Έπειτα προσθέτουμε τα φουντούκια και τα αμύγδαλα (τα οποία έχουμε ψιλοκόψει) και τα στρώνουμε πάνω από τη μαρμελάδα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

Όταν κρυώσει καλά κόβουμε σε τριγωνάκια κι αν θέλουμε τα βουτάμε σε κουβερτούρα.

Επίσης...

Κιουνεφέ με Ανθότυρο

Η συνταγή για κιουνεφέ με ανθότυρο.

Μήλο Κανταΐφι, Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε μήλο κανταΐφι, σιροπιαστό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σμυρνέικο Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε σμυρνέικο σιροπιαστό.

Μπουγάτσα με Κρέμα από Καβουρδισμένο Σιμιγδάλι

Πώς θα φτιάξετε μπουγάτσα με κρέμα από καβουρδισμένο σιμιγδάλι.

Καραμελωμένα Φύλλα με Καρύδα

Η συνταγή για καραμελωμένα φύλλα με καρύδα.

Αφράτο και Σιροπιαστό Γλυκάκι

Η συνταγή για αφράτο και σιροπιαστό γλυκάκι.

Το Τέλειο Πολίτικο Σάμαλι

Πώς θα φτιάξετε το τέλειο πολίτικο σάμαλι.

Γιαουρτόπιτα Σιροπιαστή

Πώς θα φτιάξετε σιροπιαστή γιαουρτόπιτα.

Η Πατσαβουρόπιτα του Παππού

Μία συνταγή για παραδοσιακή πατσαβουρόπιτα.

Φλογέρες με Καρύδι

Πώς θα φτιάξετε φλογέρες με καρύδι.

Η Πλούσια Μελαχρινόπιτα

Η συνταγή για μία πλούσια μελαχρινόπιτα.

Γαλατόπιτα χωρίς Φύλλο

Η συνταγή για γαλατόπιτα χωρίς φύλλο.