ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τριγωνάκια με Αμύγδαλα και Φουντούκια

Πώς θα φτιάξετε τριγωνάκια με αμύγδαλα και φουντούκια.

ΤΡΙΓΩΝΑΚΙΑ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

Υλικά

300 γρ. αλεύρι

1 κ.γ. μπέικιν

130 γρ. ζάχαρη

1 βανίλια

2 αυγά

130 γρ. μαργαρίνη

7 κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο

Για το σιρόπι:

100 γρ. ζάχαρη

250 γρ. βούτυρο

2 βανίλιες

4 κ.σ. νερό

200 γρ. φουντούκια

200 γρ. αμύγδαλα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη ζάχαρη, τη βανίλια, τα αυγά και τη μαργαρίνη και φτιάχνουμε τη ζύμη και την απλώνουμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και αλείφουμε με μαρμελάδα.

Παίρνουμε μία κατσαρόλα για να ετοιμάσουμε το σιρόπι.

Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το νερό και το αφήνουμε να πάρει μία βράση.

Έπειτα προσθέτουμε τα φουντούκια και τα αμύγδαλα (τα οποία έχουμε ψιλοκόψει) και τα στρώνουμε πάνω από τη μαρμελάδα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

Όταν κρυώσει καλά κόβουμε σε τριγωνάκια κι αν θέλουμε τα βουτάμε σε κουβερτούρα.

Επίσης...

Χαλβάς Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο χαλβά φούρνου.

Kαλτσουνάκι Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε καλτσουνάκι σιροπιαστό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Tρίγωνα Αμυγδάλου

Πώς θα φτιάξουμε τρίγωνα αμυγδάλου.

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Ρολάκια του Μπακάλη

Η συνταγή για ρολάκια του μπακάλη.

Μαλεμπί με Ξηρούς Καρπούς

Πώς θα φτιάξετε μαλεμπί με ξηρούς καρπούς.

Crema Catalana

Πώς θα φτιάξετε την απόλυτη εκδοχή της Crema Catalana.