ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Δίχρωμος Χαλβάς

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο δίχρωμο χαλβά.

ΔΙΧΡΩΜΟΣ ΧΑΛΒΑΣ

Υλικά

100 ml λάδι

500 γρ. σιμιγδάλι χοντρό

200 γρ. κουβερτούρα (λιωμένη)

Για το σιρόπι

4 ποτήρια νερό

ξύσμα ενός πορτοκαλιού

400 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μέτρια φωτιά (σε μικρή κατσαρόλα) το νερό μαζί με τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Μόλις κοχλάσουν τα κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Σε άλλη μεγάλη κατσαρόλα (σε δυνατή φωτιά) βάζουμε πρώτα το λάδι μαζί με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά με μια ξύλινη κουτάλα.

Προσεχτικά προσθέτουμε το σιρόπι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να δούμε ότι ο χαλβάς ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλα.

Βάζουμε το μισό χαλβά σε ένα μπολ και στον υπόλοιπο μισό προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα.

Παίρνουμε μια φόρμα και απλώνουμε στο πάτο μισό χαλβά σοκολάτας.

Από πάνω βάζουμε τον άσπρο χαλβά και τελειώνουμε με τον άλλο μισό χαλβά σοκολάτας.

Αφού κρυώσει ξεφορμάρουμε.

Επίσης...

Ραβανί

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ραβανί.

Πεντανόστιμα Τσουρέκια

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμα τσουρέκια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Χαλβάς Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο χαλβά φούρνου.

Kαλτσουνάκι Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε καλτσουνάκι σιροπιαστό.

Tρίγωνα Αμυγδάλου

Πώς θα φτιάξουμε τρίγωνα αμυγδάλου.

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Ρολάκια του Μπακάλη

Η συνταγή για ρολάκια του μπακάλη.