ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Δίχρωμος Χαλβάς

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο δίχρωμο χαλβά.

ΔΙΧΡΩΜΟΣ ΧΑΛΒΑΣ

Υλικά

100 ml λάδι

500 γρ. σιμιγδάλι χοντρό

200 γρ. κουβερτούρα (λιωμένη)

Για το σιρόπι

4 ποτήρια νερό

ξύσμα ενός πορτοκαλιού

400 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μέτρια φωτιά (σε μικρή κατσαρόλα) το νερό μαζί με τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Μόλις κοχλάσουν τα κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Σε άλλη μεγάλη κατσαρόλα (σε δυνατή φωτιά) βάζουμε πρώτα το λάδι μαζί με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά με μια ξύλινη κουτάλα.

Προσεχτικά προσθέτουμε το σιρόπι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να δούμε ότι ο χαλβάς ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλα.

Βάζουμε το μισό χαλβά σε ένα μπολ και στον υπόλοιπο μισό προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα.

Παίρνουμε μια φόρμα και απλώνουμε στο πάτο μισό χαλβά σοκολάτας.

Από πάνω βάζουμε τον άσπρο χαλβά και τελειώνουμε με τον άλλο μισό χαλβά σοκολάτας.

Αφού κρυώσει ξεφορμάρουμε.

Επίσης...

Κιουνεφέ με Ανθότυρο

Η συνταγή για κιουνεφέ με ανθότυρο.

Μήλο Κανταΐφι, Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε μήλο κανταΐφι, σιροπιαστό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σμυρνέικο Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε σμυρνέικο σιροπιαστό.

Μπουγάτσα με Κρέμα από Καβουρδισμένο Σιμιγδάλι

Πώς θα φτιάξετε μπουγάτσα με κρέμα από καβουρδισμένο σιμιγδάλι.

Καραμελωμένα Φύλλα με Καρύδα

Η συνταγή για καραμελωμένα φύλλα με καρύδα.

Αφράτο και Σιροπιαστό Γλυκάκι

Η συνταγή για αφράτο και σιροπιαστό γλυκάκι.

Το Τέλειο Πολίτικο Σάμαλι

Πώς θα φτιάξετε το τέλειο πολίτικο σάμαλι.

Γιαουρτόπιτα Σιροπιαστή

Πώς θα φτιάξετε σιροπιαστή γιαουρτόπιτα.

Η Πατσαβουρόπιτα του Παππού

Μία συνταγή για παραδοσιακή πατσαβουρόπιτα.

Φλογέρες με Καρύδι

Πώς θα φτιάξετε φλογέρες με καρύδι.

Η Πλούσια Μελαχρινόπιτα

Η συνταγή για μία πλούσια μελαχρινόπιτα.

Γαλατόπιτα χωρίς Φύλλο

Η συνταγή για γαλατόπιτα χωρίς φύλλο.