ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Καττιμέρι Τυλιχτό

Πώς θα φτιάξετε τυλιχτό καττιμέρι.

ΚΑΤΤΙΜΕΡΙ ΤΥΛΙΧΤΟ

Υλικά

5 φλιτζ. αλεύρι

1/2 φλιτζ. σπορέλαιο (ελαιόλαδο, αραβοσιτέλαιο, ηλιέλαιο)

1/2 φλιτζ. χυμό πορτοκαλιού

2/3 φλιτζ. νερό

1 κουταλάκι αλάτι

1/2 φλτζ. φυτική κρέμα

Για τη γέμιση:

1 φλιτζ. αμύγδαλα χοντροαλεσμένα

2 κουταλάκια κανέλα

1/2 φλιτζ. ζάχαρη

Για το σιρόπι:

1/2 φλιτζ. μέλι

3/4 φλιτζ. ζάχαρη

1 1/2 φλιτζ. νερό

3-4 σταγόνες χυμό λεμονιού

1 ξυλάκι κανέλα

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε πρώτα τη ζύμη: Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι.

Ρίχνουμε το λάδι, το ψιχουλιάζουμε και προσθέτουμε λίγο-λίγο το χυμό πορτοκαλιού και μετά το νερό.

Ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια μαλακή ζύμη.

Σκεπάζουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να "ξεκουραστεί" για 30 λεπτά.

Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το σιρόπι: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε για 10 λεπτά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βάζουμε αντικολλητική λαδόκολλα σε ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 26 εκ.

Ανακατεύουμε την κανέλα με τη ζάχαρη.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μέρη.

Παίρνουμε ένα κομμάτι και το ανοίγουμε με τον πλάστη σε ορθογώνιο λεπτό φύλλο. (Προσοχή, αν το φύλλο είναι χοντρό δεν θα ψηθεί καλά).

Με ένα πινέλο το αλείφουμε με λίγο λάδι και μπόλικη φυτική κρέμα.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.

Στη συνέχεια, σκορπάμε αμύγδαλα και τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό.

Μετά το στρίβουμε και το βάζουμε κυκλικά στο ταψί, ξεκινώντας από τη μέση και τυλίγοντας προς τα έξω.

Αλείφουμε το κατιμέρι με φυτική κρέμα και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη και τα αμύγδαλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι, αφήνουμε να το "τραβήξει" όλο και μετά να σερβίρουμε.

Επίσης...

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Ρολάκια του Μπακάλη

Η συνταγή για ρολάκια του μπακάλη.

Μαλεμπί με Ξηρούς Καρπούς

Πώς θα φτιάξετε μαλεμπί με ξηρούς καρπούς.

Γλυκές Κανταϊφένιες Μπάλες

Πώς θα φτιάξετε γλυκές κανταϊφένιες μπάλες.

Απλά Μπακλαβαδάκια

Πώς θα φτιάξετε τα πιο απλά μπακλαβαδάκια.

Γεμιστό Τσουρέκι

Πώς θα φτιάξετε γεμιστό τσουρέκι.

Πανεύκολα Τσουρέκια με Φαρίνα

Η συνταγή για πανεύκολα τσουρέκια με φαρίνα.