ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πολίτικο Παραδοσιακό Σεκέρ Παρέ

Πώς θα φτιάξετε το παραδοσιακό πολίτικο σεκέρ παρέ.

ΣΕΚΕΡ ΠΑΡΕ

Υλικά

8 αυγά

650 γρ πρόβειο βούτυρο

250 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

100 γρ. γάλα

1 κ.γ. μπέικιν

1/2 κ.γ. αμμωνία

1/2 κ.γ. βανίλια

5 σπυράκια μαστίχα κοπανισμένη

1 +1/2 αλεύρι μαλακό

1/2 κιλό αμύγδαλο καβουρδισμένο

Για το σιρόπι:

1 1/2 ζάχαρη

800 γρ. νερό

2 ξυλάκια κανέλα

φλούδες από 1 λεμόνι και 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα αυγά, το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.

Κατόπιν με το χέρι ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες και τις φουρνίζουμε για 40 λεπτά στους 170 βαθμούς.

Τέλος ζεστές ακόμη οι μπαλίτσες, τις σιροπιάζουμε με κρύο το σιρόπι.

Επίσης...

Κιουνεφέ με Ανθότυρο

Η συνταγή για κιουνεφέ με ανθότυρο.

Μήλο Κανταΐφι, Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε μήλο κανταΐφι, σιροπιαστό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σμυρνέικο Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε σμυρνέικο σιροπιαστό.

Μπουγάτσα με Κρέμα από Καβουρδισμένο Σιμιγδάλι

Πώς θα φτιάξετε μπουγάτσα με κρέμα από καβουρδισμένο σιμιγδάλι.

Καραμελωμένα Φύλλα με Καρύδα

Η συνταγή για καραμελωμένα φύλλα με καρύδα.

Αφράτο και Σιροπιαστό Γλυκάκι

Η συνταγή για αφράτο και σιροπιαστό γλυκάκι.

Το Τέλειο Πολίτικο Σάμαλι

Πώς θα φτιάξετε το τέλειο πολίτικο σάμαλι.

Γιαουρτόπιτα Σιροπιαστή

Πώς θα φτιάξετε σιροπιαστή γιαουρτόπιτα.

Η Πατσαβουρόπιτα του Παππού

Μία συνταγή για παραδοσιακή πατσαβουρόπιτα.

Φλογέρες με Καρύδι

Πώς θα φτιάξετε φλογέρες με καρύδι.

Η Πλούσια Μελαχρινόπιτα

Η συνταγή για μία πλούσια μελαχρινόπιτα.

Γαλατόπιτα χωρίς Φύλλο

Η συνταγή για γαλατόπιτα χωρίς φύλλο.