ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πολίτικο Παραδοσιακό Σεκέρ Παρέ

Πώς θα φτιάξετε το παραδοσιακό πολίτικο σεκέρ παρέ.

ΣΕΚΕΡ ΠΑΡΕ

Υλικά

8 αυγά

650 γρ πρόβειο βούτυρο

250 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

100 γρ. γάλα

1 κ.γ. μπέικιν

1/2 κ.γ. αμμωνία

1/2 κ.γ. βανίλια

5 σπυράκια μαστίχα κοπανισμένη

1 +1/2 αλεύρι μαλακό

1/2 κιλό αμύγδαλο καβουρδισμένο

Για το σιρόπι:

1 1/2 ζάχαρη

800 γρ. νερό

2 ξυλάκια κανέλα

φλούδες από 1 λεμόνι και 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα αυγά, το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.

Κατόπιν με το χέρι ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες και τις φουρνίζουμε για 40 λεπτά στους 170 βαθμούς.

Τέλος ζεστές ακόμη οι μπαλίτσες, τις σιροπιάζουμε με κρύο το σιρόπι.

Επίσης...

Crème Brûlée

Η συνταγή για την απόλυτη κρεμ μπρουλέ.

Γαλακτομπούρεκο χωρίς Αυγά

Η συνταγή για το πιο νόστιμο γαλακτομπούρεκο χωρίς αυγά.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ραβανί

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ραβανί.

Πεντανόστιμα Τσουρέκια

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμα τσουρέκια.

Χαλβάς Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο χαλβά φούρνου.

Kαλτσουνάκι Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε καλτσουνάκι σιροπιαστό.

Tρίγωνα Αμυγδάλου

Πώς θα φτιάξουμε τρίγωνα αμυγδάλου.

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.