Follow us

Πολίτικο Γλυκό

Η συνταγή για το πιο νόστιμο πολίτικο γλυκό.

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΛΥΚΟ

Υλικά

Για το παντεσπάνι

240 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

80 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. ή φαρίνα

150 γρ. ζάχαρη

160 ml λάδι ή καλαμποκέλαιο

200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

3 μεγάλα αυγά ελαφρά χτυπημένα

χυμό από μισό πορτοκάλι

ξύσμα από ένα πορτοκάλι

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Για την κρέμα:

1 λίτρο γάλα

75 γρ. ζάχαρη

90 γρ. νισεστέ (κορν φλάουερ)

λίγη κανέλα για πασπάλισμα

Για το σιρόπι:

200 γρ. ζάχαρη

300 ml νερό

1 φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι, το μπέικιν και τη ζάχαρη.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί 30x40 εκ. περίπου.

Χτυπάμε το λάδι με το γιαούρτι, τα αυγά, το χυμό και το ξύσμα, στην πιο χαμηλή ταχύτητα του μίξερ, προσθέτουμε σταδιακά το μίγμα του σιμιγδαλιού.

Αδειάζουμε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψί και στρώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια.

Το ψήνουμε για 25-30 λεπτά περίπου.

Το βγάζουμε από το φούρνο.

Βάζουμε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη και το νερό και βράζουμε για 5 λεπτά.

Αφού πέσει η θερμοκρασία του γλυκού, κάνουμε με μια οδοντογλυφίδα πολλές τρυπούλες στην επιφάνεια και περιχύνουμε με το σιρόπι.

Αφήνουμε να απορροφήσει το σιρόπι και να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε την κρέμα: Κρατάμε περίπου 3/4 κούπας από το γάλα και διαλύουμε μέσα το κορν φλάουρ.

Το υπόλοιπο το βάζουμε με τη ζάχαρη στη φωτιά.

Ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη και μετά το αφήνουμε να κάψει.

Στο καυτό γάλα, προσθέτουμε ανακατεύοντας το γάλα με το διαλυμένο κόρν φλάουρ, ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.

Απλώνουμε την κρέμα, πάνω στο σιροπιασμένο γλυκό και αφήνουμε να κρυώσει.

Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τριμμένη κανέλα.

Επίσης...

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.

Κανταΐφι Παραδοσιακό µε Καρύδια

Πώς θα φτιάξεις κανταΐφι παραδοσιακό µε καρύδια.

Εύκολη Σιροπιαστή Πίτα, µε Καρύδια

Η συνταγή για εύκολη σιροπιαστή πίτα, µε καρύδια.