ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κέικ Γεμιστό με Κρέμα Λεμόνι και Σάλτσα Κίτρου

Ένα ιδιαίτερο κέικ, σκέτη μοσχοβολιά. Θα το λατρέψεις αν σου αρέσουν τα εσπεριδοειδή: γεμιστό με κρέμα λεμόνι, με σάλτσα κίτρου από πάνω.

ΚΕΙΚ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΙΤΡΟΥ

Υλικά

Για το κέικ

175 γρ. βούτυρο αγελάδος μαλακό

175 γρ. ζάχαρη

225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

3 αβγά

ξύσμα από 1 λεμόνι

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

βούτυρο και αλεύρι για τη φόρμα

Για την κρέμα λεμονιού

250 γρ. ζάχαρη

75 γρ. βούτυρο αγελ.

χυμό και ξύσμα από 3 λεμόνια

3 αβγά

Για τη σάλτσα κίτρου

½ φλιτζ. ζάχαρη

1 κ.σ. κορν φλάουρ

3 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

1 κ.σ. ξύσμα κίτρου

3 κ.σ. χυμό κίτρου

2 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Για την κρέμα, ρίχνουμε τη ζάχαρη, τα αβγά, το βούτυρο, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού σε μπολ και το τοποθετούμε πάνω σε κατσαρολάκι με νερό που βράζει (μπεν μαρί).

Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να γίνει κρεμώδες το μίγμα. Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

Για το κέικ, χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το αλεύρι, τα αβγά και το μπέικιν και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μίγμα.

Ρίχνουμε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη μακρόστενη φόρμα του κέικ.

Απλώνουμε στον πάτο το μισό μίγμα για κέικ, στη μέση απλώνουμε την κρέμα λεμονιού και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μίγμα του κέικ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45'-50'.

Όσο ψήνεται το κέικ, φτιάχνουμε τη σάλτσα: Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε 1 φλιτζ. κρύο νερό. Βάζουμε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και σε σιγανή φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, τον χυμό πορτοκαλιού και κίτρου μαζί με το ξύσμα και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να πάρουμε ένα λείο μίγμα.

Μόλις ψηθεί το κέικ, το αφήνουμε να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε κάθε κομμάτι με τη σάλτσα.

Tip

Πολύ ωραίο γίνεται και σε ατομικά φορμάκια. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση ψήνουμε μόνο για 20'.

Επίσης...

Σιροπιαστό Κέικ Πορτοκάλι με Αμύγδαλα

Πώς θα φτιάξετε ένα σιροπιαστό κέικ πορτοκάλι με αμύγδαλα.

Κέικ με Σιρόπι Πορτοκάλι

Η συνταγή για κέικ με σιρόπι πορτοκάλι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Τάρτα Καραμέλας με Ψιχουλιαστή Ζύμη

Πώς θα φτιάξετε τάρτα καραμέλας με ψιχουλιαστή ζύμη.

Αρωματική Τάρτα με Κανέλα

Η συνταγή για μία νόστιμη και αρωματική τάρτα με κανέλα.

Κέικ Μήλο με Κανέλα και Γιαούρτι

Η συνταγή για ένα νόστιμο κέικ μήλο με κανέλα και γιαούρτι.

Μηλόπιτα με Βάση Κέικ

Πώς θα φτιάξετε μηλόπιτα με βάση κέικ.

Κέικ με Καρύδια και Μήλα

Πώς θα φτιάξετε κέικ με καρύδια και μήλα.

Κέικ Μήλου με Σάλτσα Κανέλας

Πώς θα φτιάξετε κέικ μήλου με σάλτσα κανέλας.

Ανάποδο Κέικ με Καραμελωμένα Σταφύλια και Μήλα

Η συνταγή για ένα εναλλακτικό κέικ με καραμελωμένα σταφύλια και μήλα.

Γιαουρτένια Καρυδόπιτα

Πώς θα φτιάξετε γιαουρτένια καρυδόπιτα.

Κέικ με Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο κέικ με γιαούρτι.

Μικρά Κέικ Λεμονιού με Γιαούρτι

Η συνταγή για μικρά κέικ λεμονιού με γιαούρτι.