ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μπακλαβάς

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο μπακλαβά.

ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ

Υλικά

6 αυγά

1 κούπα ζάχαρη

1 κούπα φρυγανιά

1 κούπα καρύδια κοπανισμένα

1 μπέικιν

κανέλα

γαρίφαλο

1 πακέτο φύλλο κρούστας

250 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για το σιρόπι:

3 κούπες ζάχαρη

2 1\2 κούπες νερό

ξύσμα λεμονιού

βανίλια

2-3 καρφάκια γαρίφαλο

1 ξύλο κανέλας

Εκτέλεση

Στρώνουμε σε μεγάλο ταψί τα 5 από τα φύλλα βουτυρωμένα ένα-ένα. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και τα ασπράδια σε μαρέγκα.

Αναμειγνύουμε τη φρυγανιά με τα καρύδια και το μπέικιν και αφού αφρατέψουμε τους κρόκους με τη μισή μαρέγκα τα προσθέτουμε στο μείγμα.

Ρίχνουμε την κανέλα και το γαρίφαλο, ανακατεύουμε και ενσωματώνουμε την υπόλοιπη μαρέγκα.

Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και σκεπάζουμε με 5 φύλλα ακόμη, βουτυρωμένα κι αυτά ένα-ένα.

Βουτυρώνουμε καλά το τελευταίο φύλλο και με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι, χαράζουμε σε κομμάτια, πολύ προσεχτικά.

Ψήνουμε το γλυκό μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.

Πρέπει να ροδίσει καλά.

Το αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε τα κομμάτια που χαράξαμε μέχρι κάτω και το σιροπιάζουμε.

Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 5 λεπτά και περιχύνουμε το γλυκό.

Αφήνουμε να πιει το σιρόπι και να κρυώσει πολύ καλά, πριν σερβίρουμε.

Επίσης...

Υπέροχα Σεκέρ Παρέ

Πώς θα φτιάξεις υπέροχα σεκέρ παρέ.

Λουκουμάδες με Μήλα

Πώς θα φτιάξεις λουκουμάδες με μήλα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σαραγλί με Σουσάμι

Η συνταγή για σαραγλί με σουσάμι.

Μελοπιτάκια

Πώς θα φτιάξεις μελοπιτάκια.

Γρήγορα Μελομακάρονα

Η συνταγή για γρήγορα και νόστιμα μελομακάρονα.

Εύκολοι Κουραμπιέδες

Πώς θα φτιάξεις εύκολους κουραμπιέδες.

Ρυζόγαλο με Ξύσμα Πορτοκαλιού

Η συνταγή για ρυζόγαλο με ξύσμα πορτοκαλιού.

Σβίγκοι με Αμύγδαλα

Η συνταγή για σβίγκους με αμύγδαλα, την ελληνική εκδοχή των σου.

Τηγανίτες με Πετιμέζι

Πώς θα φτιάξεις τηγανίτες με πετιμέζι.

Σιμιγδαλένιος Χαλβάς

Πώς θα φτιάξεις σιμιγδαλένιο χαλβά.

Γρήγορο Σουφλέ

Η συνταγή για ένα θαυμάσια και γρήγορο σουφλέ.

Οι Απόλυτες Τηγανίτες

Πώς θα φτιάξεις τις απόλυτες τηγανίτες.