
Υλικά
6 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα φρυγανιά
1 κούπα καρύδια κοπανισμένα
1 μπέικιν
κανέλα
γαρίφαλο
1 πακέτο φύλλο κρούστας
250 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για το σιρόπι:
3 κούπες ζάχαρη
2 1\2 κούπες νερό
ξύσμα λεμονιού
βανίλια
2-3 καρφάκια γαρίφαλο
1 ξύλο κανέλας
Εκτέλεση
Στρώνουμε σε μεγάλο ταψί τα 5 από τα φύλλα βουτυρωμένα ένα-ένα. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και τα ασπράδια σε μαρέγκα.
Αναμειγνύουμε τη φρυγανιά με τα καρύδια και το μπέικιν και αφού αφρατέψουμε τους κρόκους με τη μισή μαρέγκα τα προσθέτουμε στο μείγμα.
Ρίχνουμε την κανέλα και το γαρίφαλο, ανακατεύουμε και ενσωματώνουμε την υπόλοιπη μαρέγκα.
Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και σκεπάζουμε με 5 φύλλα ακόμη, βουτυρωμένα κι αυτά ένα-ένα.
Βουτυρώνουμε καλά το τελευταίο φύλλο και με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι, χαράζουμε σε κομμάτια, πολύ προσεχτικά.
Ψήνουμε το γλυκό μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
Πρέπει να ροδίσει καλά.
Το αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε τα κομμάτια που χαράξαμε μέχρι κάτω και το σιροπιάζουμε.
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 5 λεπτά και περιχύνουμε το γλυκό.
Αφήνουμε να πιει το σιρόπι και να κρυώσει πολύ καλά, πριν σερβίρουμε.