ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μπακλαβάς

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο μπακλαβά.

ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ

Υλικά

6 αυγά

1 κούπα ζάχαρη

1 κούπα φρυγανιά

1 κούπα καρύδια κοπανισμένα

1 μπέικιν

κανέλα

γαρίφαλο

1 πακέτο φύλλο κρούστας

250 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για το σιρόπι:

3 κούπες ζάχαρη

2 1\2 κούπες νερό

ξύσμα λεμονιού

βανίλια

2-3 καρφάκια γαρίφαλο

1 ξύλο κανέλας

Εκτέλεση

Στρώνουμε σε μεγάλο ταψί τα 5 από τα φύλλα βουτυρωμένα ένα-ένα. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και τα ασπράδια σε μαρέγκα.

Αναμειγνύουμε τη φρυγανιά με τα καρύδια και το μπέικιν και αφού αφρατέψουμε τους κρόκους με τη μισή μαρέγκα τα προσθέτουμε στο μείγμα.

Ρίχνουμε την κανέλα και το γαρίφαλο, ανακατεύουμε και ενσωματώνουμε την υπόλοιπη μαρέγκα.

Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και σκεπάζουμε με 5 φύλλα ακόμη, βουτυρωμένα κι αυτά ένα-ένα.

Βουτυρώνουμε καλά το τελευταίο φύλλο και με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι, χαράζουμε σε κομμάτια, πολύ προσεχτικά.

Ψήνουμε το γλυκό μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.

Πρέπει να ροδίσει καλά.

Το αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε τα κομμάτια που χαράξαμε μέχρι κάτω και το σιροπιάζουμε.

Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 5 λεπτά και περιχύνουμε το γλυκό.

Αφήνουμε να πιει το σιρόπι και να κρυώσει πολύ καλά, πριν σερβίρουμε.

Επίσης...

Ραβανί

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ραβανί.

Πεντανόστιμα Τσουρέκια

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμα τσουρέκια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Χαλβάς Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο χαλβά φούρνου.

Kαλτσουνάκι Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε καλτσουνάκι σιροπιαστό.

Tρίγωνα Αμυγδάλου

Πώς θα φτιάξουμε τρίγωνα αμυγδάλου.

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Ρολάκια του Μπακάλη

Η συνταγή για ρολάκια του μπακάλη.