ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πορτοκαλένια Γαλατόπιτα Ξεσκέπαστη

Πώς θα φτιάξετε μία πορτοκαλένια γαλατόπιτα ξεσκέπαστη.

ΠΟΡΤΟΚΑΛΕΝΙΑ ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ

Υλικά

Για το φύλλο:

1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 κ.σ. κοφτή αλάτι

1/2 κ.σ. ξίδι

1/4 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο

1 1/2 κούπες χλιαρό νερό

αλεύρι για το άνοιγμα

1/2 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων

Για τη γέμιση:

100 γρ. βούτυρο

2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη

2 λίτρα γάλα

2 φλιτζάνια ψιλό σιμιγδάλι

3 βανίλιες

το ξύσμα από 2 πορτοκάλια

5 αυγά

1/2 φλιτζάνι βούτυρο

μαύρη ζάχαρη για την κρούστα

βούτυρο λιωμένο για το ταψί

κανέλα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι.

Ανοίγουμε μια λακκουβίτσα στη μέση και ρίχνουμε το λάδι, το ξίδι και λίγο νερό.

Ζυμώνουμε προσθέτοντας σταδιακά το νερό.

Μόλις πάρουμε μια πολύ μαλακιά ζύμη που να μην κολλάει στα δάχτυλα, την πλάθουμε σε μπαλίτσα, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί μια ώρα.

Τη χωρίζουμε σε μπαλάκια στο μέγεθος λεμονιού, αλευρώνουμε μια λεία επιφάνεια και ανοίγουμε το φύλλο, αλευρώνοντας πάντα τη ζύμη και από τις δυο πλευρές της.

Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα βάζουμε τα 100 γρ. βούτυρο, τη ζάχαρη και το γάλα. Βράζουμε ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Προσθέτουμε τις βανίλιες, το ξύσμα και το σιμιγδάλι και χτυπάμε με το σύρμα.

Μόλις πήξει ελαφρά η κρέμα την κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Μόλις κρυώσει λίγο, χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά και με γρήγορες κινήσεις τα ενσωματώνουμε στην κρέμα. Αλείφουμε με βούτυρο ένα στρογγυλό ταψί και απλώνουμε τα δυο φύλλα, φροντίζοντας να προεξέχουν από τα τοιχώματα.

Απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα και γυρίζουμε τα φύλλα που περίσσεψαν σχηματίζοντας ένα ωραίο κόθρο.

Περιχύνουμε με το μισό φλιτζάνι βούτυρο, πασπαλίζουμε με λίγη καστανή ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά.

Τρώμε την πίτα ζεστή, πασπαλισμένη με μπόλικη κανέλα.

Επίσης...

Κέικ με Σταφύλια

Δροσερό, ζουμερό, πανεύκολο.

Κέικ "Λεμονάδα"

Μία εναλλακτικά νόστιμη συνταγή για κέικ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Κέικ με Γεύση Καρυδόπιτας

Ένα θαυμάσιο κέικ με λάδι, που σου φέρνει τη γεύση της καρυδόπιτας στο στόμα.

Κέικ με Σταφίδες και Καρύδια

Υγιεινό, πανεύκολο, πεντανόστιμο, αξεπέραστο, ένα από τα κέικ που σου έρχονται πρώτα στο μυαλό όταν ονειρεύεσαι το ιδανικό πρωινό.

Κέικ με Σοκολάτα και Κάρδαμο

Είναι απίστευτο το πώς ταιριάζει η σοκολάτα με τα μπαχαρικά.

Η Γιαουρτόπιτα

Ένα πανεύκολο κέικ, ελαφρύ και πασπαρτού, με γεύση που όλοι θα αγαπήσουν.

Τέλειο Κέικ Καρότο με Λευκό Γλάσο

Συνδυάζοντας τις αρετές του κάθε υλικού, μία εξαιρετική συνταγή.

Το πιο Μαγικά Σοκολατένιο Κέικ

Κέικ σοκολάτας υπάρχουν πολλά. Αυτό είναι ανάμεσα στα τρία καλύτερα.

Κέικ με Άρωμα Λεμόνι, Καφέ, Μήλο και Πικραμύγδαλο

Ένα εύκολο και εντελώς διαφορετικό κέικ, που κατορθώνει να συνδυάσει πολλές πρωτόγνωρες εμπειρίες νοστιμιάς με μια πανεύκολη τεχνική.

Κέικ με Μήλα και Κακάο

Ένα ελαφρύ, διαφορετικό, αλλά πανεύκολο κέικ, που δεν χρειάζεται μίξερ.

Κέικ με Αχλάδι και Σοκολάτα

Ιδανική λύση για τα υπερώριμα αχλάδια: όσο πιο ώριμα τόσο πιο υγρό και αφράτο βγαίνει αυτό το κέικ και, κυρίως, πιο αρωματικό.

Η Σταφιδόπιτα

Γίνεται γρήγορα και εύκολα.