ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σταφιδόπιτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη σταφιδόπιτα.

ΣΤΑΦΙΔΟΠΙΤΑ

Υλικά

1 φλιτζάνι ζάχαρη

2/3 φλιτζανιού χυμό λεμόνι

1/4 φλιτζανιού σόδα αναψυκτικό

250 γρ. βιτάμ

1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού

1 βανίλια

1 φλιτζάνι ξανθές σταφίδες μουλιασμένες σε κονιάκ

1/4 κ.γ. κανέλα

400 γρ. αλεύρι κόκκινο

Για το πασπάλισμα:

άχνη

κανέλα σκόνη

Εκτέλεση

Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βιτάμ μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη σταφίδα και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι (την ποσότητα από το αλεύρι τη βλέπουμε, θα πρέπει η ζύμη να γίνει σαν του κέικ) και τέλος τις σταφίδες.

Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι.

Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στους 180 βαθμούς.

Δοκιμάζουμε με ένα μαχαιράκι, ως εξής εάν το βυθίσουμε στη ζύμη και βγει στεγνό είναι έτοιμο.

Επίσης...

Χαλβάς Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο χαλβά φούρνου.

Kαλτσουνάκι Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε καλτσουνάκι σιροπιαστό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Tρίγωνα Αμυγδάλου

Πώς θα φτιάξουμε τρίγωνα αμυγδάλου.

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Ρολάκια του Μπακάλη

Η συνταγή για ρολάκια του μπακάλη.

Μαλεμπί με Ξηρούς Καρπούς

Πώς θα φτιάξετε μαλεμπί με ξηρούς καρπούς.

Crema Catalana

Πώς θα φτιάξετε την απόλυτη εκδοχή της Crema Catalana.