ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Χαλβάς Φούρνου σαν Ραβανί

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο και εναλλακτικό χαλβά φούρνου.

ΧΑΛΒΑΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΣΑΝ ΡΑΒΑΝΙ

Υλικά

250 γρ. βούτυρο

1 κούπα ζάχαρη

1 κούπα αλεύρι

1 1/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό

4 αυγά

1 βανίλια

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

1 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα

Για το σιρόπι:

2 κούπες ζάχαρη

2 1/2 νερό

1 ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν και να αφρατέψουν.

Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε τα αυγά, το αλεύρι, το μπέικιν και τη βανίλια και χτυπάμε καλά.

Τέλος, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και τα καρύδια και ανακατεύουμε απαλά με κουτάλα.

Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψί, βάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε στους 160 βαθμούς μέχρι να ροδίσει (30-40 λεπτά).

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι και όταν βγει ο χαλβάς τον κόβουμε σε κομμάτια και τον σιροπιάζουμε.

Η νοστιμιά του είναι μοναδική.

Επίσης...

Χαλβάς Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο χαλβά φούρνου.

Kαλτσουνάκι Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε καλτσουνάκι σιροπιαστό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Tρίγωνα Αμυγδάλου

Πώς θα φτιάξουμε τρίγωνα αμυγδάλου.

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Ρολάκια του Μπακάλη

Η συνταγή για ρολάκια του μπακάλη.

Μαλεμπί με Ξηρούς Καρπούς

Πώς θα φτιάξετε μαλεμπί με ξηρούς καρπούς.

Crema Catalana

Πώς θα φτιάξετε την απόλυτη εκδοχή της Crema Catalana.