ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τηγανίτες της Γιαγιάς με Γλυκό Κουταλιού

Όλες οι κρέπες και τα πανκέικ του κόσμου δεν μπορούν να συναγωνιστούν τη γεύση που έχουν οι τηγανίτες της δικής μας παράδοσης, αυτές που θα σε κεράσουν οι παλιές νοικοκυρές σε κάθε χωριό της Ελλάδας.

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

Υλικά

2 ποτήρια χλιαρό νερό

2 κ.γλ. ζάχαρη

½ κ.γλ. αλάτι

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

3 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ελαιόλαδο για το τηγάνι

γλυκό του κουταλιού για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη διαλύουμε με το χέρι μας τη μαγιά με το χλιαρό νερό και τη ζάχαρη.

Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να πάρουμε έναν σφιχτό χυλό.

Σκεπάζουμε τη λεκάνη με πετσέτα και αφήνουμε τον χυλό να φουσκώσει για 30'.

Το μυστικό είναι να τηγανίσουμε τις τηγανίτες σε μικρή κατσαρόλα ή σε κατσαρόλι.

Γεμίζουμε με ελαιόλαδο μέχρι τη μέση και μόλις κάψει το λάδι κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο και ρίχνουμε κουταλιές από το μίγμα, όχι πάνω από 3 κάθε φορά, για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού.

Τις γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές και τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Τις σερβίρουμε με το γλυκό κουταλιού που μας αρέσει.

Tip

Όλα τούς ταιριάζουν: μέλι, κανέλα, μαρμελάδα, γλυκά του κουταλιού ή το σιρόπι τους που έχει ξεμείνει στο βάζο, πετιμέζι, πραλίνα σοκολάτας, τριμμένοι ξηροί καρποί, ακόμα και ανθότυρο ή κάποιο κίτρινο τυρί!

Επίσης...

Τα Κουρκουμπίνια

Έχει πάρει το όνομά του από τη λατινική λέξη cucurbito, που σημαίνει νεροκολόκυθο, χάρη στο σχήμα του.

Πορτοκαλόπιτα χωρίς Ζάχαρη

Από τα πιο αγαπημένα γλυκά, η πορτοκαλόπιτα έχει πολλούς φίλους αλλά και πολλές συνταγές.

Περισσότερα από

Γλυκά

Τα Σεκέρ Παρέ

Σκέτο seker pare, δηλαδή "κομμάτι γλύκισμα", όπως μεταφράζεται από τα τούρκικα, τη χώρα της καταγωγής του.

Τριγωνάκια Θεσσαλονίκης

Γλυκό ταυτισμένο με τη συμπρωτεύουσα.

Τα Σαραγλάκια

Άλλο ένα σιροπιαστό με καταγωγή από το τούρκικο σαράι, όπως λέει και το όνομά του.

Τα Μασουράκια της Τήνου

Εναλλακτική του μπακλαβά, μια γρήγορη και εύκολη συνταγή, που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη τεχνική για να πετύχει.

Τα Ροξάκια

Με γέμιση καρύδι και σοκολάτα, τα ροξάκια είναι από τις πιο πρωτότυπες μπουκίτσες-σιροπιαστά της παράδοσης.

Τα Κανταϊφάκια

Γλυκό που κρύβει μέσα του όλη την ιστορία του οθωμανικού κόσμου, αγαπημένο από την Ελλάδα ως την Αίγυπτο, τον Λίβανο και την Παλαιστίνη.

Τα Φοινίκια της Μακεδονίας

Πολλοί τα μπερδεύουν με τα μελομακάρονα. Πρόκειται όμως για ένα πολύ ξεχωριστό, ξεχασμένο και ιδιαίτερο γλυκάκι.

Το Αρμενοβίλ

Η συνταγή για το πιο απολαυστικό αρμενοβίλ.

Το Προφιτερόλ

Η συνταγή για το απόλυτο προφιτερόλ.

Το Κιουζέλ

Πώς θα φτιάξεις κιουζέλ.