Follow us

Εύκολη Κρέμα Αμυγδάλου με Καρύδα

Ένα ανάλαφρο γλυκό, που γίνεται και από την προηγούμενη μέρα.

ΚΡΕΜΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ

Υλικά

1.700 γρ. φρέσκο γάλα (αγελαδινό, κατσικίσιο ή οποιοδήποτε φυτικό)

80 γρ. κορν φλάουρ

40 γρ. τριμμένη καρύδα

50 γρ. ασπρισμένο αμύγδαλο

150 γρ. ζάχαρη

1 αβγό

τριμμένο φιστίκι Αιγίνης και καρύδα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Περνάμε τα αμύγδαλα από το μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά την καρύδα, το αμύγδαλο, τη ζάχαρη και το αβγό.

Σε άλλο μπολάκι διαλύουμε το κορν φλάουρ σε 200 γρ. κρύο γάλα.

Βάζουμε σε μέτρια φωτιά σε αντικολλητικό κατσαρόλι το υπόλοιπο γάλα. Μόλις ζεσταθεί και αρχίσει να αχνίζει, ρίχνουμε το γάλα με το κορν φλάουρ και το μίγμα με το αβγό.

Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσει ελαφρά το μίγμα. Δεν θέλουμε να πήξει πολύ, για να μείνει η κρέμα αφράτη και βελούδινη (μόλις κρυώσει, θα σφίξει κι άλλο).

Μοιράζουμε την κρέμα σε μπολάκια και την αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει, τη συντηρούμε στο ψυγείο.

Τη σερβίρουμε πασπαλισμένη με καρύδα και φιστίκι Αιγίνης (ή όποιον ξηρό καρπό προτιμάμε, αλλά και με φρέσκο ρόδι, ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα ή τριμμένη σοκολάτα).

Tip

Για περισσότερο άρωμα, προσθέτουμε και μια βανίλια. Αν δεν μας αρέσει η καρύδα, την παραλείπουμε.

Επίσης...

Το πιο Γρήγορο Γλυκό σε Ποτήρι

Έχει γεύση από πραλίνα φουντουκιού και γίνεται σε ελάχιστο χρόνο.

Γλυκό Ανθότυρο με Άρωμα Καφέ

Μια κρέμα με ταυτότητα ελληνική, με μια αδιόρατη ξινούτσικη νότα, που κάνει ακόμα πιο ανάλαφρο το αποτέλεσμα και παντρεύεται ιδανικά με τις σταφίδες, τον καφέ και τη σοκολάτα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γλυκό Ψυγείου με Σύκα και Παστέλι

Νοστιμότερο από το παγωτό, ούτε παγωμένο ούτε ζεστό, αυτό το σεμιφρέντο είναι μαγικό όλες τις ώρες και κλείνει ιδανικά ένα δείπνο.

Πανακότα με Γιαούρτι και Πεπόνι

Ένα γλυκό με λίγες θερμίδες, για όσους κάνουν δίαιτα, αλλά και για όσους θέλουν να γλυκαθούν ανάλαφρα.

Παγωτό Γιαούρτι με Καρύδια και Μέλι

Το κλασικό γιαούρτι με μέλι και καρύδια μπορεί να φορέσει τα καλοκαιρινά του και να γίνει ένα πανεύκολο παγωτό.

Ονειρεμένο Γιαουρτογλυκό με Ανανά

Τρώγεται σαν χάδι, με γεύση από τα παλιά γλυκά της παιδικής μας ηλικίας.

Φραουλένια Κρέμα Πάνω σε Αφράτη Βάση

Αιθέριο και ελαφρύ γλυκό, που γίνεται ακόμα πιο ανάλαφρο χάρη στη βάση από φρυγανιές, όπως την εφηύραν οι μαμάδες τη δεκαετία του '70.

Η Παγωμένη Μπόμπα της Γιαγιάς

Όταν το δοκίμαζες, ξεχνούσες κάθε λαχτάρα για έτοιμο παγωτό.

Γλυκό με Γεύση Λεμόνι και Σοκολάτα

Ζουμερό σιροπιαστό κέικ στη βάση, κρέμα λεμόνι και επικάλυψη σοκολάτας, ένα γλυκό για όλες τις ώρες.

Μoυς Καφέ με Σπιτική Πραλίνα Αμυγδάλου

Τίποτα δε συγκρίνεται με τη γεύση της πραλίνας που φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα με σπιτική καραμέλα.

Γλυκό με Μασκαρπόνε και Ροδάκινα

Το μασκαρπόνε είναι η μαγική λέξη για τη νοστιμιά των γλυκών ψυγείου.

Ζελέ Λεμόνι με Γάλα και Μπισκότα

Ένα πανεύκολο γλυκό, που δροσίζει με λεμονάτο άρωμα τον ουρανίσκο σου.