ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γλυκό Κουταλιού Μελιτζανάκι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο γλυκό του κουταλιού μελιτζανάκι.

ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΚΙ

Υλικά

35 μικρά, τρυφερά, γερά μελιτζανάκια

1200 γρ. ζάχαρη

1 κούπα νερό

χυμό 3 λεμονιών

φλούδα και χυμό

1 λεμονιού

4-5 φύλλα αρμπαρόριζα (προαιρετικά)

35 μοσχοκάρφια

35 αμύγδαλα ασπρισμένα

Εκτέλεση

Αγοράζουμε γερά και ίδιου μεγέθους μικρά μελιτζανάκια.

Κόβουμε τα κοτσανάκια, προσεκτικά. Τα πλένουμε με άφθονο νερό σε σουρωτήρι.

Κάνουμε με κοφτερό μαχαιράκι 1-2 τομές κατά μήκος, σε κάθε μελιτζανάκι.

Μόλις τα χαράξουμε όλα τα περιχύνουμε με το χυμό των 3 λεμονιών για να μη μας μαυρίσουν.

Σε πλατιά κατσαρόλα, σκεπάζουμε τα μελιτζανάκια με νερό, ίσα να τα σκεπάζει και τα βράζουμε για 7 λεπτά.

Αδειάζουμε το νερό και προσθέτουμε άλλο ξαναβράζοντάς τα άλλα 7 λεπτά.

Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, να μπορούμε να τα κρατάμε.

Στην κατσαρόλα μας βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη φλούδα του λεμονιού και ξεκινάμε σε μέτρια θερμοκρασία το βρασμό.

Παράλληλα καρφώνουμε σε κάθε μελιτζανάκι, στη θέση του κοτσανιού, ένα γαρίφαλο.

Επίσης μπήγουμε κι από ένα αμύγδαλο, προσεκτικά, σε κάθε σχισμή.

Αφαιρούμε τη φλούδα λεμονιού από την κατσαρόλα, αραδιάζουμε τακτικά τα μελιτζανάκια, και προσθέτουμε 4-5 πλυμένα φύλλα αρμπαρόριζας,αν βάλουμε.

Αν επιθυμούμε προσθέτουμε επιπλέον αμυγδαλάκια.

Δυναμώνουμε τη θερμοκρασία και βράζουμε, χωρίς να ανακατεύουμε και χωρίς ξάφρισμα (δεν χρειάζεται) μέχρι να δέσει το σιρόπι, ικανοποιητικά.

Ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού.

Μόλις το κατεβάσουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε τις αρμπαρόριζες, το τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα και απολαμβάνουμε αρωματικό, σπιτικό γλυκό του κουταλιού όλο το χρόνο.

Επίσης...

Ρυζογλυκό

Η συνταγή για ένα υπέροχο ρυζογλυκό.

Τηγανόπιτες

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες τηγανόπιτες.

Περισσότερα από

Γλυκά

Πίτα Πορτοκάλι-Καρύδι

Η συνταγή για μία νόστιμη πίτα με πορτοκάλι και καρύδι.

Ελαφριά Καρυδόπιτα

Η συνταγή για την πιο ελαφριά και νόστιμη καρυδόπιτα.

Γλυκό Ψωμί με Κανέλα

Πώς θα φτιάξετε γλυκό ψωμί με κανέλα.

Πίτα Καρότου με Κουκουνάρι

Πώς θα φτιάξετε πίτα καρότου με κουκουνάρι.

Σιροπιαστό Γλυκό με Ελαιόλαδο και Καρύδια

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σιροπιαστό γλυκό με ελαιόλαδο και καρύδια.

Κολοκυθόπιτα Γλυκιά με Καρύδια και Σταφίδες

Η συνταγή για γλυκιά κολοκυθόπιτα με καρύδια και σταφίδες.

Αφράτο Σταφιδόψωμο

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο και αφράτο σταφιδόψωμο.

Η Σταφιδόπιτα της Γιαγιάς

Πώς θα φτιάξετε μία υπέροχη παραδοσιακή σταφιδόπιτα.

Ναπολιτάνικα Struffoli

Πώς θα φτιάξεις τα αυθεντικά και πιο νόστιμα ναπολιτάνικα struffoli.

Τούρτα Νουγκατίνα

Η πιο αγαπημένη και διάσημη από όλες τις παλιές τούρτες. Αξεπέραστη μέχρι σήμερα, πολύ σπάνια βρίσκεται πια στα ζαχαροπλαστεία.