ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κοπεγχάγη

Η συνταγή για την πιο νόστιμη Κοπεγχάγη.

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ

Υλικά

500 γρ. φύλλο (που χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε μπακλαβά κ.λπ.)

250 γρ. βούτυρο

1 κούπα ζάχαρη

1 κούπα φρυγανιά τριμμένη

3 κούπες αμύγδαλα ή καρύδια

6 αυγά

1-2 κουταλάκια κανέλα

1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ

Για το σιρόπι:

3½ κούπες ζάχαρη

1 κουταλιά κανέλα

2 ½ κούπες νερό

1 κ.σ. λεμόνι

Εκτέλεση

Κοπανίζουμε τα αμύγδαλα.

Ανακατεύουμε τη φρυγανιά με το μπέικιν και την κανέλα σε ένα μπολ.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, να ασπρίσουν.

Προσθέτουμε το κονιάκ με τα αμύγδαλα και ρίχνουμε λίγη φρυγανιά-λίγη μαρέγκα κ.ο.κ. και ανακατεύουμε ελαφρά.

Στρώνουμε τα μισά φύλλα, καλά βουτυρωμένα, ρίχνουμε το μίγμα και το στρώνουμε.

Βάζουμε και τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω και χαράζουμε από πάνω.

Ραντίζουμε με λιωμένο βούτυρο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1/2 ώρα περίπου.

Επίσης...

Το Αυθεντικό Σάμαλι

Πολλοί το μπερδεύουν με το ραβανί. Όμως το σάμαλι είναι ένα διαφορετικό γλυκό, με άρωμα από μαστίχα και αμύγδαλο.

Η Καρυδόπιτα

Η κορυφαία συνταγή για να την κάνεις όπως η γιαγιά.

Περισσότερα από

Γλυκά

Το Αυθεντικό Ραβανί της Βέροιας

Για τους Βεροιώτες είναι "θρησκεία". Γλυκό του γαλακτοπώλη, παραδοσιακά, το ραβανί θέλει πρωτίστως ένα καλό πρόβειο γιαούρτι.

Σουφλέ με Μέλι

Ένα σουφλέ με ελληνική γεύση και γαλλική τεχνική, εύκολο και με ελάχιστα, απλά υλικά, που πάντα έχουμε στο σπίτι.

Η Μουσταλευριά

Πιο φινετσάτη, πιο ανάλαφρη δεν έχω δοκιμάσει ποτέ. Το μυστικό είναι στο κορν φλάουρ, που καταργεί το αλεύρι και της δίνει στο τέλος μια υφή σαν ελαφρύ ζελέ.

Τα Κουρκουμπίνια

Έχει πάρει το όνομά του από τη λατινική λέξη cucurbito, που σημαίνει νεροκολόκυθο, χάρη στο σχήμα του.

Πορτοκαλόπιτα χωρίς Ζάχαρη

Από τα πιο αγαπημένα γλυκά, η πορτοκαλόπιτα έχει πολλούς φίλους αλλά και πολλές συνταγές.

Τα Σεκέρ Παρέ

Σκέτο seker pare, δηλαδή "κομμάτι γλύκισμα", όπως μεταφράζεται από τα τούρκικα, τη χώρα της καταγωγής του.

Τριγωνάκια Θεσσαλονίκης

Γλυκό ταυτισμένο με τη συμπρωτεύουσα.

Τα Σαραγλάκια

Άλλο ένα σιροπιαστό με καταγωγή από το τούρκικο σαράι, όπως λέει και το όνομά του.

Τα Μασουράκια της Τήνου

Εναλλακτική του μπακλαβά, μια γρήγορη και εύκολη συνταγή, που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη τεχνική για να πετύχει.

Τα Ροξάκια

Με γέμιση καρύδι και σοκολάτα, τα ροξάκια είναι από τις πιο πρωτότυπες μπουκίτσες-σιροπιαστά της παράδοσης.