ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Χαλβάς Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο χαλβά φούρνου.

ΧΑΛΒΑΣ ΦΟΥΡΝΟΥ

Υλικά

2 φλιτζ. γιαούρτι (400 γρ.)

270 γρ. ζάχαρη

230 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

3 αυγά

500 γρ. σιμιγδάλι χοντρό

1 κ.γ. σόδα

1 κουταλιά χυμό λεμονιού

2 βανίλιες

2 κουταλιές κονιάκ

Για το σιρόπι:

550 γρ. ζάχαρη

700 ml νερό

1 ξυλαράκι κανέλα

λίγη φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το σιρόπι ώστε να κρυώσει μέχρι να ψηθεί ο χαλβάς.

Βάζουμε λοιπόν τη ζάχαρη μαζί με το νερό, τη κανέλα και τη φλούδα λεμονιού σε μικρή κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά.

Στο μπολ του μίξερ, χτυπάμε για 2-3 λεπτά το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, το γιαούρτι, το σιμιγδάλι, τη σόδα (αφού τη διαλύσουμε στο χυμό λεμονιού), το κονιάκ και τη βανίλια.

Βάζουμε το μείγμα σε πυρέξ ορθογώνιο (ή βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.

Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, το περιχύνουμε με το σιρόπι.

Επίσης...

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Ρολάκια του Μπακάλη

Η συνταγή για ρολάκια του μπακάλη.

Μαλεμπί με Ξηρούς Καρπούς

Πώς θα φτιάξετε μαλεμπί με ξηρούς καρπούς.

Crema Catalana

Πώς θα φτιάξετε την απόλυτη εκδοχή της Crema Catalana.

Εύκολη Πορτοκαλόπιτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο εύκολη και νόστιμη πορτοκαλόπιτα.

Μπουγάτσα με Κρέμα Σοκολάτας

Η συνταγή για τέλεια μπουγάτσα με κρέμα σοκολάτας.

Ψωμί με Άρωμα Τσουρέκι

Αν σου γλιτώσει και δεν το φας όλο τη στιγμή που βγαίνει από τον φούρνο, τρώγεται σαν εναλλακτικό του κέικ ή μαζί με μέλι, πραλίνα σοκολάτας ή μαρμελάδα στο πρωινό.