Follow us

Παραδοσιακό Σάμαλι

Η συνταγή για το παραδοσιακό σάμαλι.

ΣΑΜΑΛΙ

Υλικά

2 φλιτζ. σιμιγδάλι χονδρό

1 φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό

1 φλιτζ. ζάχαρη

2 φλιτζ. φρέσκος χυμό πορτοκαλιού

ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι

1 κ.γ. σόδα

1 βανίλια

1/2 κ.γ. μαστίχα (τριμμένη)

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

λίγη καβουρδισμένη αμυγδαλόψιχα (προαιρετικά)

Για το σιρόπι:

4 φλιτζ. ζάχαρη

3 & 1/2 φλιτζ. νερό

2 κ.σ. χυμό λεμόνι

Εκτέλεση

Βάζουμεόλα τα υλικά σε μια λεκάνη και ανακατεύουμε καλά (με μίξερ ή ακόμα και με σύρμα), εκτός από το ένα ποτήρι χυμό πορτοκαλιού με την σόδα.

Πρώτα θα λιώσουμε τη σόδα μέσα στο ποτήρι με το χυμό και μετά θα το ρίξουμε στη λεκάνη με τα υπόλοιπα υλικά.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψάκι αφού το έχουμε πρώτα βουτυρώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 170 βαθμούς.

Μόλις πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα το γλυκό, ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Θέλουμε το σιρόπι να είναι καυτό όταν σιροπιάσουμε το γλυκό, οπότε το φτιάχνουμε προς το τέλος.

Το αφήνουμε να βράσει για 7-8 λεπτά.

Σιροπιάζουμε το γλυκό με το σιρόπι και αν θέλουμε ρίχνουμε από πάνω καβουρδισμένη αμυγδαλόψιχα.

Επίσης...

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.

Κανταΐφι Παραδοσιακό µε Καρύδια

Πώς θα φτιάξεις κανταΐφι παραδοσιακό µε καρύδια.

Εύκολη Σιροπιαστή Πίτα, µε Καρύδια

Η συνταγή για εύκολη σιροπιαστή πίτα, µε καρύδια.