ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σάμαλι

Η συνταγή για το παραδοσιακό σάμαλι.

ΣΑΜΑΛΙ

Υλικά

2 φλιτζ. σιμιγδάλι χονδρό

1 φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό

1 φλιτζ. ζάχαρη

2 φλιτζ. φρέσκος χυμό πορτοκαλιού

ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι

1 κ.γ. σόδα

1 βανίλια

1/2 κ.γ. μαστίχα (τριμμένη)

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

λίγη καβουρδισμένη αμυγδαλόψιχα (προαιρετικά)

Για το σιρόπι:

4 φλιτζ. ζάχαρη

3 & 1/2 φλιτζ. νερό

2 κ.σ. χυμό λεμόνι

Εκτέλεση

Βάζουμεόλα τα υλικά σε μια λεκάνη και ανακατεύουμε καλά (με μίξερ ή ακόμα και με σύρμα), εκτός από το ένα ποτήρι χυμό πορτοκαλιού με την σόδα.

Πρώτα θα λιώσουμε τη σόδα μέσα στο ποτήρι με το χυμό και μετά θα το ρίξουμε στη λεκάνη με τα υπόλοιπα υλικά.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψάκι αφού το έχουμε πρώτα βουτυρώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 170 βαθμούς.

Μόλις πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα το γλυκό, ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Θέλουμε το σιρόπι να είναι καυτό όταν σιροπιάσουμε το γλυκό, οπότε το φτιάχνουμε προς το τέλος.

Το αφήνουμε να βράσει για 7-8 λεπτά.

Σιροπιάζουμε το γλυκό με το σιρόπι και αν θέλουμε ρίχνουμε από πάνω καβουρδισμένη αμυγδαλόψιχα.

Επίσης...

Καττιμέρι

Πώς θα φτιάξετε καττιμέρι.

Γλυκάκια με Ελαιόλαδο

Πώς θα φτιάξετε γλυκάκια με ελαιόλαδο.

Περισσότερα από

Γλυκά

Μπουγάτσα Πορτοκαλιού

Η συνταγή για νόστιμη μπουγάτσα πορτοκαλιού.

Μουσταλευριά

Πώς θα φτιάξετε μουσταλευριά.

Ρυζόγαλο Βανίλια

Η συνταγή για ένα νόστιμο ρυζόγαλο με γεύση βανίλια.

Μπουγατσάκια στο Τηγάνι

Η συνταγή για μπουγατσάκια στο τηγάνι.

Τηγανίτες με Μέλι και Καρύδια

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με μέλι και καρύδια.

Γαλατόπιτα Γρήγορη Χωρίς Φύλλο

Η συνταγή για μία γρήγορη γαλατόπιτα χωρίς φύλλο.

Kεσκιούλ

Πώς θα φτιάξετε κεσκιούλ.

Τριγωνάκια με Αμύγδαλα και Φουντούκια

Πώς θα φτιάξετε τριγωνάκια με αμύγδαλα και φουντούκια.

Τάρτα Μπισκότου με Κρέμα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξετε τάρτα μπισκότου με κρέμα γιαουρτιού.

Καρυδόκρεμα

Η συνταγή για υπέροχη καρυδόκρεμα.