ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σάμαλι

Η συνταγή για το παραδοσιακό σάμαλι.

ΣΑΜΑΛΙ

Υλικά

2 φλιτζ. σιμιγδάλι χονδρό

1 φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό

1 φλιτζ. ζάχαρη

2 φλιτζ. φρέσκος χυμό πορτοκαλιού

ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι

1 κ.γ. σόδα

1 βανίλια

1/2 κ.γ. μαστίχα (τριμμένη)

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

λίγη καβουρδισμένη αμυγδαλόψιχα (προαιρετικά)

Για το σιρόπι:

4 φλιτζ. ζάχαρη

3 & 1/2 φλιτζ. νερό

2 κ.σ. χυμό λεμόνι

Εκτέλεση

Βάζουμεόλα τα υλικά σε μια λεκάνη και ανακατεύουμε καλά (με μίξερ ή ακόμα και με σύρμα), εκτός από το ένα ποτήρι χυμό πορτοκαλιού με την σόδα.

Πρώτα θα λιώσουμε τη σόδα μέσα στο ποτήρι με το χυμό και μετά θα το ρίξουμε στη λεκάνη με τα υπόλοιπα υλικά.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψάκι αφού το έχουμε πρώτα βουτυρώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 170 βαθμούς.

Μόλις πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα το γλυκό, ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Θέλουμε το σιρόπι να είναι καυτό όταν σιροπιάσουμε το γλυκό, οπότε το φτιάχνουμε προς το τέλος.

Το αφήνουμε να βράσει για 7-8 λεπτά.

Σιροπιάζουμε το γλυκό με το σιρόπι και αν θέλουμε ρίχνουμε από πάνω καβουρδισμένη αμυγδαλόψιχα.

Επίσης...

Υπέροχα Σεκέρ Παρέ

Πώς θα φτιάξεις υπέροχα σεκέρ παρέ.

Λουκουμάδες με Μήλα

Πώς θα φτιάξεις λουκουμάδες με μήλα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σαραγλί με Σουσάμι

Η συνταγή για σαραγλί με σουσάμι.

Μελοπιτάκια

Πώς θα φτιάξεις μελοπιτάκια.

Γρήγορα Μελομακάρονα

Η συνταγή για γρήγορα και νόστιμα μελομακάρονα.

Εύκολοι Κουραμπιέδες

Πώς θα φτιάξεις εύκολους κουραμπιέδες.

Ρυζόγαλο με Ξύσμα Πορτοκαλιού

Η συνταγή για ρυζόγαλο με ξύσμα πορτοκαλιού.

Σβίγκοι με Αμύγδαλα

Η συνταγή για σβίγκους με αμύγδαλα, την ελληνική εκδοχή των σου.

Τηγανίτες με Πετιμέζι

Πώς θα φτιάξεις τηγανίτες με πετιμέζι.

Σιμιγδαλένιος Χαλβάς

Πώς θα φτιάξεις σιμιγδαλένιο χαλβά.

Γρήγορο Σουφλέ

Η συνταγή για ένα θαυμάσια και γρήγορο σουφλέ.

Οι Απόλυτες Τηγανίτες

Πώς θα φτιάξεις τις απόλυτες τηγανίτες.