X

Σοκολατένιο Μιλφέιγ με Ρούμι και Σταφίδες

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο σοκολατένιο μιλφέιγ με ρούμι και σταφίδες.

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας

1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα

100 γρ. σταφίδες

100 ml ρούμι

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής

1 λίτρο γάλα

200 γρ. ζάχαρη

6 αβγά

100 γρ. κορν φλάουρ

50 γρ. βούτυρο

125 γρ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα

1 βανίλια σκόνη

Εκτέλεση

Μουσκέψτε τις σταφίδες στο ρούμι για 30 λεπτά τουλάχιστον. Ανοίξτε το φύλλο σφολιάτας, στρώστε το σε ρηχό ταψί, τρυπήστε το σε όλη την επιφάνεια με ένα πιρούνι και ψήστε στους 180°C για 40'.

Ετοιμάστε την κρέμα: Βάλτε στη φωτιά το γάλα με τη μισή ζάχαρη να ζεσταθεί, χωρίς να πάρει βράση. Χτυπήστε τα αβγά, προσθέστε το κορν φλάουρ και την υπόλοιπη ζάχαρη και ρίξτε στο μείγμα το ζεστό γάλα ανακατεύοντας.

Ξαναβάλτε το μείγμα στη φωτιά και αφήστε το να πάρει βράση ανακατεύοντας. Όταν πήξει, κατεβάστε από τη φωτιά και ανακατέψτε με την κουβερτούρα, τη βανίλια και το βούτυρο.

Στραγγίξτε τις σταφίδες από το ρούμι και ρίξτε τις στην κρέμα.

Ανακατέψτε και αφήστε την κρέμα να κρυώσει.

Κόψτε το ψημένο φύλλο σφολιάτας σε 4 λωρίδες κάθετα, κατά μήκος της μικρότερης πλευράς. Απλώστε το 1/3 από την ποσότητα της κρέμας σε ένα φύλλο, καλύψτε με ένα φύλλο ζύμης και επαναλάβετε άλλες δύο φορές.

Τρίψτε το τελευταίο κομμάτι ζύμης και απλώστε τα τρίμματα επάνω στην τελευταία στρώση της κρέμας. Πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.

Tip

Αν προσθέσετε στην κρέμα ζαχαροπλαστικής 200 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί, θα γίνει πιο αφράτη και βελούδινη.

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.

Χαλβάς Σοκολατένιος με Ξηροκάρπια

Η συνταγή για χαλβά σοκολατένιος με ξηροκάρπια.