ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κανταΐφι

ΚΑΤΑΪΦΙ

Υλικά

500 γρ. κανταΐφι

400 γρ. καρυδόψιχα

½ κ.γλ. κανέλα

200 γρ. λιωμένο βούτυρο

Για το σιρόπι

1 κιλό ζάχαρη

800 ml νερό

2 κ.σ. γλυκόζη

½ λεμόνι

Εκτέλεση

Ανακατέψτε την καρυδόψιχα με την κανέλα.

Ανοίξτε το κανταΐφι στον πάγκο εργασίας και ξεμπλέξτε το. Χωρίστε το σε 12 μέρη και πάρτε ένα μέρος από το κανταΐφι και ανοίξτε το σε λωρίδα. Βάλτε στο κέντρο λίγη καρυδόψιχα και με τη βοήθεια μιας βέργας τυλίξτε το λοξά σε ρολό.

Βγάλτε τη βέργα και μεταφέρετε το κανταΐφι σε ένα ταψί με διάμετρο 28 εκ.

Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα υλικά και περιχύστε το κανταΐφι με το λιωμένο βούτυρο.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45'. Όσο ψήνεται το κανταΐφι ετοιμάστε το σιρόπι: Βάλτε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα και βράστε για 8'.

Κατεβάστε το σιρόπι από την εστία και αφήστε το να κρυώσει μέχρι να σιροπιάσετε το γλυκό.

Tip

Βάζουμε γλυκόζη και λεμόνι στο σιρόπι για να μη ζαχαρώσει.

Επίσης...

Τα Κουρκουμπίνια

Έχει πάρει το όνομά του από τη λατινική λέξη cucurbito, που σημαίνει νεροκολόκυθο, χάρη στο σχήμα του.

Πορτοκαλόπιτα χωρίς Ζάχαρη

Από τα πιο αγαπημένα γλυκά, η πορτοκαλόπιτα έχει πολλούς φίλους αλλά και πολλές συνταγές.

Περισσότερα από

Γλυκά

Τα Σεκέρ Παρέ

Σκέτο seker pare, δηλαδή "κομμάτι γλύκισμα", όπως μεταφράζεται από τα τούρκικα, τη χώρα της καταγωγής του.

Τριγωνάκια Θεσσαλονίκης

Γλυκό ταυτισμένο με τη συμπρωτεύουσα.

Τα Σαραγλάκια

Άλλο ένα σιροπιαστό με καταγωγή από το τούρκικο σαράι, όπως λέει και το όνομά του.

Τα Μασουράκια της Τήνου

Εναλλακτική του μπακλαβά, μια γρήγορη και εύκολη συνταγή, που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη τεχνική για να πετύχει.

Τα Ροξάκια

Με γέμιση καρύδι και σοκολάτα, τα ροξάκια είναι από τις πιο πρωτότυπες μπουκίτσες-σιροπιαστά της παράδοσης.

Τα Κανταϊφάκια

Γλυκό που κρύβει μέσα του όλη την ιστορία του οθωμανικού κόσμου, αγαπημένο από την Ελλάδα ως την Αίγυπτο, τον Λίβανο και την Παλαιστίνη.

Τα Φοινίκια της Μακεδονίας

Πολλοί τα μπερδεύουν με τα μελομακάρονα. Πρόκειται όμως για ένα πολύ ξεχωριστό, ξεχασμένο και ιδιαίτερο γλυκάκι.

Το Αρμενοβίλ

Η συνταγή για το πιο απολαυστικό αρμενοβίλ.

Το Προφιτερόλ

Η συνταγή για το απόλυτο προφιτερόλ.

Το Κιουζέλ

Πώς θα φτιάξεις κιουζέλ.