ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κανταΐφι

ΚΑΤΑΪΦΙ

Υλικά

500 γρ. κανταΐφι

400 γρ. καρυδόψιχα

½ κ.γλ. κανέλα

200 γρ. λιωμένο βούτυρο

Για το σιρόπι

1 κιλό ζάχαρη

800 ml νερό

2 κ.σ. γλυκόζη

½ λεμόνι

Εκτέλεση

Ανακατέψτε την καρυδόψιχα με την κανέλα.

Ανοίξτε το κανταΐφι στον πάγκο εργασίας και ξεμπλέξτε το. Χωρίστε το σε 12 μέρη και πάρτε ένα μέρος από το κανταΐφι και ανοίξτε το σε λωρίδα. Βάλτε στο κέντρο λίγη καρυδόψιχα και με τη βοήθεια μιας βέργας τυλίξτε το λοξά σε ρολό.

Βγάλτε τη βέργα και μεταφέρετε το κανταΐφι σε ένα ταψί με διάμετρο 28 εκ.

Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα υλικά και περιχύστε το κανταΐφι με το λιωμένο βούτυρο.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45'. Όσο ψήνεται το κανταΐφι ετοιμάστε το σιρόπι: Βάλτε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα και βράστε για 8'.

Κατεβάστε το σιρόπι από την εστία και αφήστε το να κρυώσει μέχρι να σιροπιάσετε το γλυκό.

Tip

Βάζουμε γλυκόζη και λεμόνι στο σιρόπι για να μη ζαχαρώσει.

Επίσης...

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Ρολάκια του Μπακάλη

Η συνταγή για ρολάκια του μπακάλη.

Μαλεμπί με Ξηρούς Καρπούς

Πώς θα φτιάξετε μαλεμπί με ξηρούς καρπούς.

Μπουγάτσα με Κρέμα Σοκολάτας

Η συνταγή για τέλεια μπουγάτσα με κρέμα σοκολάτας.

Ψωμί με Άρωμα Τσουρέκι

Αν σου γλιτώσει και δεν το φας όλο τη στιγμή που βγαίνει από τον φούρνο, τρώγεται σαν εναλλακτικό του κέικ ή μαζί με μέλι, πραλίνα σοκολάτας ή μαρμελάδα στο πρωινό.

Γλυκές Κανταϊφένιες Μπάλες

Πώς θα φτιάξετε γλυκές κανταϊφένιες μπάλες.

Απλά Μπακλαβαδάκια

Πώς θα φτιάξετε τα πιο απλά μπακλαβαδάκια.