ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ραβανί

ΡΑΒΑΝΙ

Υλικά

Για ένα στρογγυλό ταψί 24 εκ. περίπου

125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

400 γρ. ψιλό σιμιγδάλι

200 γρ. ζάχαρη

5 αυγά

250 γρ. βούτυρο

250 ml γάλα

2 βανίλιες σκόνη

100 γρ. τριμμένη αμυγδαλόψιχα

βούτυρο και αλεύρι για το ταψί

100 γρ. τριμμένη ινδική καρύδα για το σερβίρισμα

Για το σιρόπι

500 γρ. ζάχαρη

600 ml νερό

Εκτέλεση

Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και όταν αφρατέψουν ρίξτε ένα ένα τα αυγά και μετά το γάλα.

Ανακατέψτε και προσθέστε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, τις βανίλιες και την αμυγδαλόψιχα.

Αδειάστε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40' περίπου.

Ετοιμάστε το σιρόπι: Βράστε το νερό με τη ζάχαρη για 7'-8' και αφήστε το να κρυώσει.

Όταν ψηθεί το ραβανί, κόψτε το σε μερίδες και ρίξτε το σιρόπι. Αφήστε να το απορροφήσει, πασπαλίστε με ινδική καρύδα και σερβίρετε.

Τip

Αρωματίστε το με ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού.

Επίσης...

Crème Brûlée

Η συνταγή για την απόλυτη κρεμ μπρουλέ.

Γαλακτομπούρεκο χωρίς Αυγά

Η συνταγή για το πιο νόστιμο γαλακτομπούρεκο χωρίς αυγά.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ραβανί

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ραβανί.

Πεντανόστιμα Τσουρέκια

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμα τσουρέκια.

Χαλβάς Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο χαλβά φούρνου.

Kαλτσουνάκι Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε καλτσουνάκι σιροπιαστό.

Tρίγωνα Αμυγδάλου

Πώς θα φτιάξουμε τρίγωνα αμυγδάλου.

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.