ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ραβανί

ΡΑΒΑΝΙ

Υλικά

Για ένα στρογγυλό ταψί 24 εκ. περίπου

125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

400 γρ. ψιλό σιμιγδάλι

200 γρ. ζάχαρη

5 αυγά

250 γρ. βούτυρο

250 ml γάλα

2 βανίλιες σκόνη

100 γρ. τριμμένη αμυγδαλόψιχα

βούτυρο και αλεύρι για το ταψί

100 γρ. τριμμένη ινδική καρύδα για το σερβίρισμα

Για το σιρόπι

500 γρ. ζάχαρη

600 ml νερό

Εκτέλεση

Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και όταν αφρατέψουν ρίξτε ένα ένα τα αυγά και μετά το γάλα.

Ανακατέψτε και προσθέστε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, τις βανίλιες και την αμυγδαλόψιχα.

Αδειάστε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40' περίπου.

Ετοιμάστε το σιρόπι: Βράστε το νερό με τη ζάχαρη για 7'-8' και αφήστε το να κρυώσει.

Όταν ψηθεί το ραβανί, κόψτε το σε μερίδες και ρίξτε το σιρόπι. Αφήστε να το απορροφήσει, πασπαλίστε με ινδική καρύδα και σερβίρετε.

Τip

Αρωματίστε το με ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού.

Επίσης...

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.

Κανταΐφι Παραδοσιακό µε Καρύδια

Πώς θα φτιάξεις κανταΐφι παραδοσιακό µε καρύδια.

Εύκολη Σιροπιαστή Πίτα, µε Καρύδια

Η συνταγή για εύκολη σιροπιαστή πίτα, µε καρύδια.