ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ραβανί

ΡΑΒΑΝΙ

Υλικά

Για ένα στρογγυλό ταψί 24 εκ. περίπου

125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

400 γρ. ψιλό σιμιγδάλι

200 γρ. ζάχαρη

5 αυγά

250 γρ. βούτυρο

250 ml γάλα

2 βανίλιες σκόνη

100 γρ. τριμμένη αμυγδαλόψιχα

βούτυρο και αλεύρι για το ταψί

100 γρ. τριμμένη ινδική καρύδα για το σερβίρισμα

Για το σιρόπι

500 γρ. ζάχαρη

600 ml νερό

Εκτέλεση

Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και όταν αφρατέψουν ρίξτε ένα ένα τα αυγά και μετά το γάλα.

Ανακατέψτε και προσθέστε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, τις βανίλιες και την αμυγδαλόψιχα.

Αδειάστε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40' περίπου.

Ετοιμάστε το σιρόπι: Βράστε το νερό με τη ζάχαρη για 7'-8' και αφήστε το να κρυώσει.

Όταν ψηθεί το ραβανί, κόψτε το σε μερίδες και ρίξτε το σιρόπι. Αφήστε να το απορροφήσει, πασπαλίστε με ινδική καρύδα και σερβίρετε.

Τip

Αρωματίστε το με ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού.

Επίσης...

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Ρολάκια του Μπακάλη

Η συνταγή για ρολάκια του μπακάλη.

Μαλεμπί με Ξηρούς Καρπούς

Πώς θα φτιάξετε μαλεμπί με ξηρούς καρπούς.

Μπουγάτσα με Κρέμα Σοκολάτας

Η συνταγή για τέλεια μπουγάτσα με κρέμα σοκολάτας.

Ψωμί με Άρωμα Τσουρέκι

Αν σου γλιτώσει και δεν το φας όλο τη στιγμή που βγαίνει από τον φούρνο, τρώγεται σαν εναλλακτικό του κέικ ή μαζί με μέλι, πραλίνα σοκολάτας ή μαρμελάδα στο πρωινό.

Γλυκές Κανταϊφένιες Μπάλες

Πώς θα φτιάξετε γλυκές κανταϊφένιες μπάλες.

Απλά Μπακλαβαδάκια

Πώς θα φτιάξετε τα πιο απλά μπακλαβαδάκια.