ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ρολάκια με Αμύγδαλα και Μαστίχα

ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΜΑΣΤΙΧΑ

Υλικά

Υλικά για 20 ρολάκια

12 φύλλα κρούστας

500 γρ. αμύγδαλα τριμμένα

300 γρ. γλυκό μαστίχα

3 ασπράδια

1 κ.γλ. κοπανισμένη μαστίχα

250 γρ. λιωμένο βούτυρο για τα φύλλα

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

2 κ.σ. ροδόνερο

Για το σιρόπι

500 γρ. ζάχαρη

½ λίτρο νερό

Εκτέλεση

Ανακατέψτε σε ένα μπολ το γλυκό μαστίχα, τα αμύγδαλα, την κοπανισμένη μαστίχα, το ροδόνερο και τον χυμό λεμονιού. Χτυπήστε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και ενώστε τα με το μείγμα.

Ανοίξτε τα φύλλα και κόψτε τα κάθετα σε 3 λωρίδες. Πάρτε 2 λωρίδες και αλείψτε τις με βούτυρο. Βάλτε τις τη μία επάνω στην άλλη. Βάλτε στη μία άκρη του φύλλου 3 κουταλιές από το μείγμα και τυλίξτε σε ρολό, αφού διπλώσετε τις άκρες προς τα μέσα. Επαναλάβετε το ίδιο με τα υπόλοιπα υλικά.

Βάλτε τα ρολά σε ένα ρηχό ταψί, αλείψτε τα με βούτυρο και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35'.

Βράστε τη ζάχαρη με το νερό για 7'-8'. Μόλις βγάλετε τα ρολάκια από τον φούρνο, περιχύστε τα με το σιρόπι και αφήστε τα να κρυώσουν πριν τα σερβίρετε.

Τip

Ροδόνερο και ανθόνερο δίνουν μοναδικό άρωμα στα σιροπιαστά.

Επίσης...

Το Αυθεντικό Σάμαλι

Πολλοί το μπερδεύουν με το ραβανί. Όμως το σάμαλι είναι ένα διαφορετικό γλυκό, με άρωμα από μαστίχα και αμύγδαλο.

Η Καρυδόπιτα

Η κορυφαία συνταγή για να την κάνεις όπως η γιαγιά.

Περισσότερα από

Γλυκά

Το Αυθεντικό Ραβανί της Βέροιας

Για τους Βεροιώτες είναι "θρησκεία". Γλυκό του γαλακτοπώλη, παραδοσιακά, το ραβανί θέλει πρωτίστως ένα καλό πρόβειο γιαούρτι.

Σουφλέ με Μέλι

Ένα σουφλέ με ελληνική γεύση και γαλλική τεχνική, εύκολο και με ελάχιστα, απλά υλικά, που πάντα έχουμε στο σπίτι.

Η Μουσταλευριά

Πιο φινετσάτη, πιο ανάλαφρη δεν έχω δοκιμάσει ποτέ. Το μυστικό είναι στο κορν φλάουρ, που καταργεί το αλεύρι και της δίνει στο τέλος μια υφή σαν ελαφρύ ζελέ.

Τα Κουρκουμπίνια

Έχει πάρει το όνομά του από τη λατινική λέξη cucurbito, που σημαίνει νεροκολόκυθο, χάρη στο σχήμα του.

Πορτοκαλόπιτα χωρίς Ζάχαρη

Από τα πιο αγαπημένα γλυκά, η πορτοκαλόπιτα έχει πολλούς φίλους αλλά και πολλές συνταγές.

Τα Σεκέρ Παρέ

Σκέτο seker pare, δηλαδή "κομμάτι γλύκισμα", όπως μεταφράζεται από τα τούρκικα, τη χώρα της καταγωγής του.

Τριγωνάκια Θεσσαλονίκης

Γλυκό ταυτισμένο με τη συμπρωτεύουσα.

Τα Σαραγλάκια

Άλλο ένα σιροπιαστό με καταγωγή από το τούρκικο σαράι, όπως λέει και το όνομά του.

Τα Μασουράκια της Τήνου

Εναλλακτική του μπακλαβά, μια γρήγορη και εύκολη συνταγή, που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη τεχνική για να πετύχει.

Τα Ροξάκια

Με γέμιση καρύδι και σοκολάτα, τα ροξάκια είναι από τις πιο πρωτότυπες μπουκίτσες-σιροπιαστά της παράδοσης.