ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μπασμπούσα

ΜΠΑΣΜΠΟΥΣΑ

Υλικά

Για ένα ταψί 30x40 εκ.

250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος

350 γρ. ζάχαρη

4 αυγά

350 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

1 κιλό ψιλό σιμιγδάλι

3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

16 αμύγδαλα ξεφλουδισμένα

Για το σιρόπι

700 γρ. ζάχαρη

700 ml νερό

½ λεμόνι

Εκτέλεση

Ετοιμάστε πρώτα το σιρόπι: Βάλτε τη ζάχαρη, το νερό και το λεμόνι να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 7'-8'.

Κατεβάστε από την εστία και αφήστε το σιρόπι να κρυώσει.

Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και μετά ρίξτε τα αυγά, το μπέικιν πάουντερ, το γιαούρτι και τέλος το σιμιγδάλι. Ανακατέψτε με απαλές κινήσεις και αδειάστε το μείγμα στο ταψί.

Στρώστε την επιφάνεια με μια σπάτουλα και μοιράστε τα αμύγδαλα συμμετρικά.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35'. Όταν βγάλετε την μπασμπούσα από τον φούρνο, χαράξτε τη σε μερίδες και περιχύστε τη με το κρύο σιρόπι.

Ξαναβάλτε τη στον φούρνο για 5' και αφήστε τη να κρυώσει μέχρι να σερβίρετε.

Τip

Μία από τις πολλές παραλλαγές της μπασμπούσα, που είναι παραδοσιακό αραβικό γλυκό.

Επίσης...

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.

Κανταΐφι Παραδοσιακό µε Καρύδια

Πώς θα φτιάξεις κανταΐφι παραδοσιακό µε καρύδια.

Εύκολη Σιροπιαστή Πίτα, µε Καρύδια

Η συνταγή για εύκολη σιροπιαστή πίτα, µε καρύδια.