ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Παστιέρα Ναπολιτάνα

ΠΑΣΤΙΕΡΑ ΝΑΠΟΛΙΤΑΝΑ

Υλικά

Για μια τάρτα με διάμετρο 24 εκ.

Για τη ζύμη

350 γρ. αλεύρι

125 γρ. ζάχαρη

150 γρ. βούτυρο σε μικρά κομμάτια

3 κρόκους αυγού

Για τη γέμιση

500 γρ. ρικότα

80 γρ. αλεύρι

250 ml γάλα

4 μεγάλα αυγά

100 γρ. σταφίδες

250 γρ. ζάχαρη

4 κ.σ. ανθόνερο

1 βανίλια σκόνη

ξύσμα από 2 πορτοκάλια

2 κ.σ. κορν φλάουρ

λίγο λιωμένο βούτυρο και λίγο αλεύρι για το εσωτερικό της φόρμας

Εκτέλεση

Βάλτε το αλεύρι σε ένα μπολ και ρίξτε το βούτυρο και τη ζάχαρη. Ανακατέψτε να ενωθούν και προσθέστε τους κρόκους.

Ζυμώστε μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια. Τυλίξτε τη με μεμβράνη και αφήστε τη στο ψυγείο για 30'.

Ετοιμάστε τη γέμιση: Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια. Ζεστάνετε σε μια κατσαρόλα το γάλα με τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού. Χτυπήστε 2 κρόκους με τη μισή ποσότητα ζάχαρης και το κορν φλάουρ και ρίξτε στο μείγμα σιγά σιγά το ζεστό γάλα.

Ανακατέψτε και μεταφέρετε το μείγμα πάλι στην κατσαρόλα. Σε χαμηλή φωτιά, αφήστε το να πήξει, ανακατεύοντας διαρκώς.

Μετά κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αδειάστε την κρέμα σε ένα μπολ και αφήστε τη να κρυώσει.

Χτυπήστε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Ανακατέψτε τη ρικότα με την κρέμα, τις σταφίδες, το ανθόνερο, την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλεύρι και τους 2 κρόκους που περίσσεψαν, προσθέστε τη μαρέγκα στο τέλος και ανακατέψτε με απαλές κινήσεις.

Ανοίξτε τη ζύμη σε φύλλο με πάχος μισό εκατοστό. Κόψτε έναν δίσκο ζύμης λίγο μεγαλύτερο από τη διάμετρο της φόρμας.

Αλείψτε με λίγο βούτυρο το εσωτερικό της φόρμας, αλευρώστε την και απλώστε τη ζύμη, προσέχοντας να καλύψει τα τοιχώματα.

Αδειάστε τη γέμιση και από το φύλλο που περίσσεψε κόψτε λωρίδες και βάλτε τις χιαστί στην επιφάνεια της τάρτας.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα. Αφήστε την τάρτα να κρυώσει πριν την κόψετε.

Επίσης...

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Ρολάκια του Μπακάλη

Η συνταγή για ρολάκια του μπακάλη.

Μαλεμπί με Ξηρούς Καρπούς

Πώς θα φτιάξετε μαλεμπί με ξηρούς καρπούς.

Μπουγάτσα με Κρέμα Σοκολάτας

Η συνταγή για τέλεια μπουγάτσα με κρέμα σοκολάτας.

Ψωμί με Άρωμα Τσουρέκι

Αν σου γλιτώσει και δεν το φας όλο τη στιγμή που βγαίνει από τον φούρνο, τρώγεται σαν εναλλακτικό του κέικ ή μαζί με μέλι, πραλίνα σοκολάτας ή μαρμελάδα στο πρωινό.

Γλυκές Κανταϊφένιες Μπάλες

Πώς θα φτιάξετε γλυκές κανταϊφένιες μπάλες.

Απλά Μπακλαβαδάκια

Πώς θα φτιάξετε τα πιο απλά μπακλαβαδάκια.