ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Παστιέρα Ναπολιτάνα

ΠΑΣΤΙΕΡΑ ΝΑΠΟΛΙΤΑΝΑ

Υλικά

Για μια τάρτα με διάμετρο 24 εκ.

Για τη ζύμη

350 γρ. αλεύρι

125 γρ. ζάχαρη

150 γρ. βούτυρο σε μικρά κομμάτια

3 κρόκους αυγού

Για τη γέμιση

500 γρ. ρικότα

80 γρ. αλεύρι

250 ml γάλα

4 μεγάλα αυγά

100 γρ. σταφίδες

250 γρ. ζάχαρη

4 κ.σ. ανθόνερο

1 βανίλια σκόνη

ξύσμα από 2 πορτοκάλια

2 κ.σ. κορν φλάουρ

λίγο λιωμένο βούτυρο και λίγο αλεύρι για το εσωτερικό της φόρμας

Εκτέλεση

Βάλτε το αλεύρι σε ένα μπολ και ρίξτε το βούτυρο και τη ζάχαρη. Ανακατέψτε να ενωθούν και προσθέστε τους κρόκους.

Ζυμώστε μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια. Τυλίξτε τη με μεμβράνη και αφήστε τη στο ψυγείο για 30'.

Ετοιμάστε τη γέμιση: Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια. Ζεστάνετε σε μια κατσαρόλα το γάλα με τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού. Χτυπήστε 2 κρόκους με τη μισή ποσότητα ζάχαρης και το κορν φλάουρ και ρίξτε στο μείγμα σιγά σιγά το ζεστό γάλα.

Ανακατέψτε και μεταφέρετε το μείγμα πάλι στην κατσαρόλα. Σε χαμηλή φωτιά, αφήστε το να πήξει, ανακατεύοντας διαρκώς.

Μετά κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αδειάστε την κρέμα σε ένα μπολ και αφήστε τη να κρυώσει.

Χτυπήστε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Ανακατέψτε τη ρικότα με την κρέμα, τις σταφίδες, το ανθόνερο, την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλεύρι και τους 2 κρόκους που περίσσεψαν, προσθέστε τη μαρέγκα στο τέλος και ανακατέψτε με απαλές κινήσεις.

Ανοίξτε τη ζύμη σε φύλλο με πάχος μισό εκατοστό. Κόψτε έναν δίσκο ζύμης λίγο μεγαλύτερο από τη διάμετρο της φόρμας.

Αλείψτε με λίγο βούτυρο το εσωτερικό της φόρμας, αλευρώστε την και απλώστε τη ζύμη, προσέχοντας να καλύψει τα τοιχώματα.

Αδειάστε τη γέμιση και από το φύλλο που περίσσεψε κόψτε λωρίδες και βάλτε τις χιαστί στην επιφάνεια της τάρτας.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα. Αφήστε την τάρτα να κρυώσει πριν την κόψετε.

Επίσης...

Crème Brûlée

Η συνταγή για την απόλυτη κρεμ μπρουλέ.

Γαλακτομπούρεκο χωρίς Αυγά

Η συνταγή για το πιο νόστιμο γαλακτομπούρεκο χωρίς αυγά.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ραβανί

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ραβανί.

Πεντανόστιμα Τσουρέκια

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμα τσουρέκια.

Χαλβάς Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο χαλβά φούρνου.

Kαλτσουνάκι Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε καλτσουνάκι σιροπιαστό.

Tρίγωνα Αμυγδάλου

Πώς θα φτιάξουμε τρίγωνα αμυγδάλου.

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.