Follow us

Τάρτα με γκανάς σοκολάτας

Τάρτα με γκανάς σοκολάτας

Υλικά

Υλικά

Για τη βάση

2 ½ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 κ.σ. λευκή ζάχαρη

220 γρ. βούτυρο, παγωμένο και κομμένο σε μικρά κυβάκια

2 κρόκους αβγού

1/4 κούπας παγωμένο νερό

Για τη γέμιση

340 γρ. κουβερτούρα

1 1/4 κούπες κρέμα γάλακτος

Παρασκευή

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι και τη ζάχαρη.

Προσθέτουμε το βούτυρο και τρίβουμε με τα δάχτυλα μέχρι να αποκτήσει υφή σαν ψίχουλα.

Χτυπάμε ελαφρά τους κρόκους με το νερό και προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα με το βούτυρο, ανακατεύοντας με ένα μίξερ (με τις ειδικές υποδοχές για ζύμες).

Όταν σχηματιστεί μια ομογενοποιημένη ζύμη τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.

Όταν βγάλουμε τη ζύμη από το ψυγείο, ανοίγουμε σε ένα φύλο πάχους 3-4 χιλιοστών και στρώνουμε σε μια ταρτιέρα.

Τρυπάμε την επιφάνεια της και στρώνουμε ένα φύλλο αλουμινόχαρτου το οποίο γεμίζουμε με φακές ή φασόλια για να μη φουσκώσει.

Ψήνουμε για 15 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμη 20-25 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα.

Αποσύρουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Όση ώρα κρυώνει η βάση, ετοιμάζουμε τη γέμιση σοκολάτας.

Σε ένα μπολ τοποθετούμε την κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και όταν αρχίσει να βράζει αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τη σοκολάτα, έτσι ώστε να την καλύψει εντελώς.

Αφήνουμε να κάτσει για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια ανακατεύουμε με ένα σύρμα ώστε να προκύψει ένα λείο μείγμα.

Αδειάζουμε τη σοκολάτα στο εσωτερικό της τάρτας και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Βγάζουμε από το ψυγείο περίπου 15 λεπτά πριν καταναλωθεί, για να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου.Tip.

Αν περισσέψει ζύμη, διατηρείται στην κατάψυξη μέχρι και 1 μήνα.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκά