Follow us

Τάρτα με γιαούρτι και φρέσκο πορτοκάλι

Τάρτα με γιαούρτι και φρέσκο πορτοκάλι

Υλικά

Υλικά

Για τη βάση

270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

150 γρ βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

85 γρ. ζάχαρη άχνη

1 αβγό

μία πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση

2 κ.σ ζελατίνη σε σκόνη

1/2 κούπα κρέμα γάλακτος

1 1/2 κούπα στραγγιστό γιαούρτι

1/4 κούπας καστανή ζάχαρη

3 πορτοκάλια, μεσαίου μεγέθους

Παρασκευή

Σε ένα μπολ τοποθετούμε το αλεύρι και το αλάτι.

Προσθέτουμε το βούτυρο και δουλεύουμε με τα δάχτυλα μέχρι να σχηματιστεί υφή σαν ψιχουλάκια.

Προσθέτουμε το αβγό και στη συνέχεια τη ζάχαρη άχνη.

Δουλεύουμε πάλι με τα χέρια μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα ζύμης.

Τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Όταν βγει από το ψυγείο, ανοίγουμε σε ένα φύλλο πάχους περίπου 3-4 χιλιοστών και απλώνουμε σε μια ταρτιέρα.

Απλώνουμε αλουμινόχαρτο στην τάρτα, τοποθετούμε μέσα φασόλια ή φακές (ή τα ειδικά βαρίδια) για να μην φουσκώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 25-30 λεπτά.

Στη συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμη 10-15 λεπτά.

Σε ένα μπολ τοποθετούμε 2 κ.σ παγωμένο νερό, ρίχνουμε τη ζελατίνη και τα αφήνουμε να σταθούν για 5 λεπτά.

Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαφρά την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά.

Όταν ξεκινήσει να αχνίζει προσθέτουμε το μείγμα της ζελατίνης και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς, περίπου 1 λεπτό.

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το γιαούρτι με τη ζάχαρη και μία πρέζα αλάτι.

Προσθέτουμε το ζεστό μείγμα της κρέμας γάλακτος στο γιαούρτι και αναμειγνύουμε με ένα σύρμα.

Αδειάζουμε την κρέμα στην ψημένη ζύμη και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Πριν σερβίρουμε την τάρτα, αφαιρούμε βαθειά τη φλούδα από τα πορτοκάλια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Αφαιρούμε τα κουκούτσια και διακοσμούμε κυκλικά με τις φέτες την επιφάνεια της τάρτας.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκά