Υλικά
1 φλιτζ. ζάχαρη Υλικά (για 4 άτομα)
8 κουταλιές βούτυρο (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)
2 αβγά μεγάλα
3 ώριμες μπανάνες
1 κ.γ. κανέλα
2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. αλάτι
Λίγη βανίλια
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C και αλείφουμε με βούτυρο μια φόρμα (23x13x7,5 εκ.).
Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά και χτυπάμε καλά προτού προσθέσουμε το επόμενο.
Σε ένα μικρό μπολ λιώνουμε τις μπανάνες με το πιρούνι και προσθέτουμε την κανέλα.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε αλεύρι, σόδα, αλάτι και baking powder.
Προσθέτουμε τις μπανάνες στο μείγμα ζάχαρης-αβγών και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά και να «εξαφανιστεί» το αλεύρι.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 60-70 λεπτά (όταν βυθίσουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέικ, πρέπει να βγει καθαρή).
Το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει προτού το κόψουμε.