Follow us

Γαλατόπιτα

Γαλατόπιτα

Υλικά

Υλικά (για 8-10 άτομα)

6 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα

6 αβγά

1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό

2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη

200 γρ. βούτυρο

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αμύγδαλα ψιλοκομμένα

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού κουκουνάρι ψιλοκομμένο

Ξύσμα από 1 λεμόνι

1 κ.σ. κανέλα σε σκόνη

2 κ.σ. ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα και μόλις ζεσταθεί λίγο προσθέτουμε το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη και το βούτυρο κι ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, σε χαμηλή φωτιά, για να πήξει η κρέμα.

Μόλις πήξει το μείγμα, τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά κι αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.

Όταν είναι σχεδόν κρύα, προσθέτουμε τα αβγά χτυπημένα, το ξύσμα του λεμονιού, τα αμύγδαλα και το κουκουνάρι κι ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί, ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 170°C φούρνο για 25 περίπου λεπτά, μέχρι να πάρει ένα ωραίο, ξανθό χρώμα.

Όταν βγάλουμε τη γαλατόπιτα από το φούρνο, μπορούμε, προαιρετικά, να την πασπαλίσουμε με μείγμα ζάχαρης και κανέλας.