ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ρολάκια Καισαρείας

Η παστουρμαδόπιτα είναι από τις πιο αγαπημένες πίτες. Στην εκδοχή "μπουκίτσα" γίνεται ακόμα πιο νόστιμη και λαχταριστή.

ΡΟΛΑΚΙΑ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ

Υλικά

Για τη ζύμη

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φακελάκι ξερή μαγιά

1 φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο

1 κ.γλ. αλάτι

λίγο αλεύρι για το άνοιγμα του φύλλου

λίγο λάδι για την επιφάνεια

Για τη γέμιση

10 φέτες παστουρμά

10 φέτες κασέρι

1 μεγάλη ντομάτα σε φέτες

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι, τη μαγιά, το ελαιόλαδο, το αλάτι και ζυμώνουμε προσθέτοντας χλιαρό νερό μέχρι να πάρουμε μια μαλακιά ζύμη που να κολλά ελάχιστα στα χέρια μας.

Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.

Ανάλογα με την εποχή, θα μας πάρει περίπου 1 ώρα.

Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και ανοίγουμε τη ζύμη σε χοντρό ορθογώνιο φύλλο.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και απλώνουμε χαρτί στο ρηχό ταψί του φούρνου.

Στρώνουμε το κασέρι πάνω σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.

Στη μέση απλώνουμε τις φέτες της ντομάτας και σκεπάζουμε με τον παστουρμά.

Διαλύουμε 1 κ.σ. αλεύρι σε 2-3 κ.σ. νερό και με πινέλο περνάμε την άκρη του φύλλου για να κολλήσει καλά όταν το τυλίξουμε σε ρολό.

Τυλίγουμε προσεχτικά σε σφιχτό ρολό.

Κόβουμε σε ροδέλες, περίπου 2 δάχτυλα χοντρές, και τις αραδιάζουμε στο ταψί.

Αλείφουμε με ελαιόλαδο την επιφάνεια και ψήνουμε για 15'-20'.

Επίσης...

Τάρτα με Κιμά και Κρούστα Γιαουρτιού

Αν φτιάξετε μακαρόνια με κιμά, βάλτε λίγο κιμά παραπάνω, για να φτιάξετε μετά αυτή την υπέροχη τάρτα.

Σφολιάτα Σουφλέ με Ζαμπόν, Κέτσαπ και Τυριά

Ανάμεσα σε σουφλέ και πίτσα, ένα πλούσιο, δυνατό σε γεύση και χορταστικό πιάτο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λουκανικοπιτάκια με Υπέροχη Ζύμη

Η πορτοκαλάδα και το ξίδι κάνουν όλη τη διαφορά στο σπιτικό ζυμάρι, που ανοίγει εύκολα.

Ζαμπονοτυροπιτάκια με Ψωμί του Τοστ

Πιο τραγανά δε γίνονται! Πιο νόστιμα επίσης!

Η Φρουτάλια της Άνδρου "Αλλιώς"

Μία εκδοχή για τη φρουτάλια της Άνδρου, που γίνεται πανεύκολα, κάπως αλλιώς.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.

Κουνελάκι με Μελιτζάνες και Κύμινο

Υγιεινό, ελαφρύ και καθαρό κρέας, το κουνελάκι 'παντρεύεται' εύκολα στην κατσαρόλα με όλα τα λαχανικά.

Φασόλια Χάντρες με Λαχανικά και Λουκάνικο

Στην κατσαρόλα τα φασόλια αγαπιούνται από όλους.

Πίτα με Κεφτεδάκια

Η συνταγή για πίτα με κεφτεδάκια.

Ένα Αλλιώτικο Παστίτσιο

Η συνταγή για ένα εναλλακτικό παστίτσιο.

Τραγανές Αβγοκροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξεις αβγοκροκέτες με κιμά.

Γιουβαρλάκια με Βλίτα

Η συνταγή για γιουβαρλάκια με βλίτα.