ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γιουβαρλάκια με Βλίτα

Η συνταγή για γιουβαρλάκια με βλίτα.

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΜΕ ΒΛΗΤΑ

Υλικά

500 γρ. κιμά ανάμικτο μοσχαρίσιο & χοιρινό

½ φλιτζ. ρύζι καρολίνα

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 μέτρια κρεμμύδια περασμένα από το μούλτι

αλεύρι για να αλευρώσουμε τα γιουβαρλάκια

1 κιλό βλίτα

1 ώριμη ντομάτα ψιλοκομμένη, χωρίς τη φλούδα

1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

χυμό από 1 λεμόνι

2 αβγά

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ζυμώνουμε τον κιμά με το ξερό κρεμμύδι, το ρύζι και τον μαϊντανό.

Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και τα αλευρώνουμε.

Σε άφθονο αλατισμένο νερό ζεματάμε για 1' τα βλίτα, μέχρι να μαραθούν. Τα στραγγίζουμε.

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα γιουβαρλάκια, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το φρέσκο κρεμμύδι, τα βλίτα, την ντομάτα και τον άνηθο και αλατίζουμε.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί σκεπασμένο μέχρι να μαλακώσουν τα βλίτα. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νεράκι στη διάρκεια του μαγειρέματος.

Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα, προσθέτουμε τους κρόκους και τον χυμό του λεμονιού και μετά τα χτυπάμε μαζί με λίγο από το ζουμάκι της κατσαρόλας.

Ρίχνουμε τα αβγά στην κατσαρόλα, αφού σβήσουμε το μάτι, κουνάμε να πάει παντού η σάλτσα και σερβίρουμε με μπόλικο πιπέρι.

Επίσης...

Λουκανικοπιτάκια με Υπέροχη Ζύμη

Η πορτοκαλάδα και το ξίδι κάνουν όλη τη διαφορά στο σπιτικό ζυμάρι, που ανοίγει εύκολα.

Ρολάκια Καισαρείας

Η παστουρμαδόπιτα είναι από τις πιο αγαπημένες πίτες. Στην εκδοχή "μπουκίτσα" γίνεται ακόμα πιο νόστιμη και λαχταριστή.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ζαμπονοτυροπιτάκια με Ψωμί του Τοστ

Πιο τραγανά δε γίνονται! Πιο νόστιμα επίσης!

Η Φρουτάλια της Άνδρου "Αλλιώς"

Μία εκδοχή για τη φρουτάλια της Άνδρου, που γίνεται πανεύκολα, κάπως αλλιώς.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.

Κουνελάκι με Μελιτζάνες και Κύμινο

Υγιεινό, ελαφρύ και καθαρό κρέας, το κουνελάκι 'παντρεύεται' εύκολα στην κατσαρόλα με όλα τα λαχανικά.

Φασόλια Χάντρες με Λαχανικά και Λουκάνικο

Στην κατσαρόλα τα φασόλια αγαπιούνται από όλους.

Πίτα με Κεφτεδάκια

Η συνταγή για πίτα με κεφτεδάκια.

Ένα Αλλιώτικο Παστίτσιο

Η συνταγή για ένα εναλλακτικό παστίτσιο.

Τραγανές Αβγοκροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξεις αβγοκροκέτες με κιμά.

Σφουγγάτο με Κιμά

Η συνταγή για σφουγγάτο με κιμά.

Κλειστή Τάρτα με Κιμά

Σαν κιμαδόπιτα, αλλά και διαφορετική, πιο λεπτή, πιο αφράτη, με τη σφολιάτα να κλείνει σαν τραγανός αφρός τη γέμιση του κιμά.