ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Διαφορετικά Σουτζουκάκια με Πατάτες στο Φούρνο

Φαγητό της μαμάς, με άρωμα από κύμινο και Πόλη, τα σουτζουκάκια μπορούν να μαγειρευτούν υπέροχα στον φούρνο.

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Υλικά

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

2 χοντρές φέτες μουλιασμένο μπαγιάτικο ψωμί χωρίς την κόρα

1 μεγάλο κρεμμύδι περασμένο από το μούλτι

1 σφηνάκι λευκό κρασί

4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κ.γλ. κύμινο

4 κ.σ. ελαιόλαδο για το σοτάρισμα

1 κιλό πατάτες κομμένες πολύ χοντρές κυδωνάτες

2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο

2 πράσινες πιπεριές σε λωρίδες

3 ώριμες ντομάτες κομμένες όπως στη χωριάτικη σε λεπτές φέτες

1 κ.γλ. μπούκοβο γλυκό

1 γεμάτο κ.γλ. ρίγανη

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη ζυμώνουμε τον κιμά με το ψωμί, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κρασί και το κύμινο.

Αφήνουμε το μίγμα για ½ ώρα στο ψυγείο και μετά πλάθουμε τα σουτζουκάκια στο κλασικό τους σχήμα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και ροδίζουμε από όλες τις πλευρές τα σουτζουκάκια: δεν θέλουμε να ψηθούν, μόνο να πάρουν χρώμα! Τα αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρουμε σε ταψί.

Βάζουμε στο τηγάνι τις πατάτες και τις πιπεριές. Ροδίζουμε τις πατάτες ωραία από όλες τις πλευρές.

Μεταφέρουμε στο ταψί και τις πατάτες με τις πιπεριές, μαζί με τα σουτζουκάκια.

Προσθέτουμε την ντομάτα, τη ρίγανη, το μπούκοβο, το ελαιόλαδο, αλάτι και μπόλικο πιπέρι.

Σκορπάμε σε κυβάκια το βούτυρο και ψήνουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν οι πατάτες.

Όσο ψήνονται, ελέγχουμε μήπως θέλουν ελάχιστο νεράκι και περιχύνουμε 2-3 φορές με το ζουμάκι τις πατάτες και τα σουτζουκάκια.

Επίσης...

Λουκανικοπιτάκια με Υπέροχη Ζύμη

Η πορτοκαλάδα και το ξίδι κάνουν όλη τη διαφορά στο σπιτικό ζυμάρι, που ανοίγει εύκολα.

Ρολάκια Καισαρείας

Η παστουρμαδόπιτα είναι από τις πιο αγαπημένες πίτες. Στην εκδοχή "μπουκίτσα" γίνεται ακόμα πιο νόστιμη και λαχταριστή.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ζαμπονοτυροπιτάκια με Ψωμί του Τοστ

Πιο τραγανά δε γίνονται! Πιο νόστιμα επίσης!

Η Φρουτάλια της Άνδρου "Αλλιώς"

Μία εκδοχή για τη φρουτάλια της Άνδρου, που γίνεται πανεύκολα, κάπως αλλιώς.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.

Κουνελάκι με Μελιτζάνες και Κύμινο

Υγιεινό, ελαφρύ και καθαρό κρέας, το κουνελάκι 'παντρεύεται' εύκολα στην κατσαρόλα με όλα τα λαχανικά.

Φασόλια Χάντρες με Λαχανικά και Λουκάνικο

Στην κατσαρόλα τα φασόλια αγαπιούνται από όλους.

Πίτα με Κεφτεδάκια

Η συνταγή για πίτα με κεφτεδάκια.

Ένα Αλλιώτικο Παστίτσιο

Η συνταγή για ένα εναλλακτικό παστίτσιο.

Τραγανές Αβγοκροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξεις αβγοκροκέτες με κιμά.

Γιουβαρλάκια με Βλίτα

Η συνταγή για γιουβαρλάκια με βλίτα.

Σφουγγάτο με Κιμά

Η συνταγή για σφουγγάτο με κιμά.