Follow us

Κλασική Τηγανιά με Λεμόνι και Κρασί

Η συνταγή για μία κλασική τηγανιά με λεμόνι και κρασί.

ΚΛΑΣΙΚΗ ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ

Υλικά

500 γρ. μπριζόλα λαιμού σε μέτριες μπουκιές

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 ποτηράκι λευκό κρασί

χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι

1 κ.γλ. ρίγανη

1 κοφτή κ.σ. μουστάρδα

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε πολύ καλά το ελαιόλαδο, μέχρι να κάψει.

Ρίχνουμε το χοιρινό και το σοτάρουμε ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.

Αλατοπιπερώνουμε.

Σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού και το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί (για μια ήπια γλύκα, βάζουμε μοσχάτο κρασί τύπου Σάμου).

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη μουστάρδα και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε μισό ποτήρι νερό στο τηγάνι και αφήνουμε το κρέας να μαγειρευτεί γύρω στα 15', μέχρι να μαλακώσει και να μείνει μόνο με το λάδι του.

Προσθέτουμε το ξύσμα και τη ρίγανη και σερβίρουμε.

Tip

Προαιρετικά, μαζί με τη μουστάρδα προσθέτουμε και 1 κ.σ. μέλι ή πετιμέζι. Αντί για ρίγανη, βάζουμε θυμάρι, μαντζουράνα ή δεντρολίβανο ή μια σκελίδα σκόρδο.

Επίσης...

Χοιρινό µε Σπανάκι

Η συνταγή για χοιρινό με σπανάκι.

Απολαυστικά Κεφτεδάκια

Τα πιθανότατα πιο εύκολα κεφτεδάκια που μπορείς να φτιάξεις.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Χοιρινό με Σύκα στη Γάστρα

Ένα υπέροχο, πρωτότυπο φουρνιστό φαγητό, που θα γίνει ακόμα νοστιμότερο αν διαλέξουμε ένα κομμάτι με λιπάκι.

Χοιρινό με Πλιγούρι

Η συνταγή για χοιρινό με πλιγούρι.

Χοιρινό με Λεμονάτη Σάλτσα και Κρασάτες Πατάτες

Η συνταγή για χοιρινό με λεμονάτη σάλτσα και κρασάτες πατάτες.

Χοιρινό Ρολό Λεμονάτο με Τυρί

Η συνταγή για ρολό χοιρινό λεμονάτο με τυρί.

Χοιρινό με Κρασί και Πιπεριές

Η συνταγή για χοιρινό με κρασί και πιπεριές.

Χοιρινό με το Σέλινο

Μία υπέροχη συνταγή με χοιρινό και σέλινο.

Χοιρινό με Κυδώνια

Η συνταγή για χοιρινό με κυδώνια.

Στιφάδο Χοιρινό με Καρότα και Μανιτάρια

Η συνταγή για στιφάδο χοιρινό με καρότα και μανιτάρια.

Κρασοκαπαμάς

Η συνταγή για κρασοκαπαμά.

Νόστιμο, Τρυφερό Χοιρινό Κρασάτο με Κρεμμύδι

Πώς θα φτιάξεις νόστιμο, τρυφερό χοιρινό κρασάτο με κρεμμύδι.