ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Φωλιά Πατάτας με Κιμά

Η συνταγή για φωλιά πατάτας με κιμά.

ΦΩΛΙΑ ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΚΙΜΑ

Υλικά

10 μέτριες στρογγυλές πατάτες για φούρνο

1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

1 κύβο

200 γρ. κασέρι τριμμένο

1/3 κούπας λάδι

1 κουταλιά βούτυρο

πιπέρι

Εκτέλεση

Μαγειρεύουμε τον κιμά όπως συνήθως τον κάνουμε για μακαρόνια. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες στη μέση.

Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, ρίχνουμε τον κύβο το πιπέρι και το βούτυρο.

Προσθέτουμε τις κομμένες πατάτες, και τις βράζουμε για 10 λεπτά.

Προσέχουμε ώστε το νερό να καλύπτει μέχρι τη μέση τις πατάτες.

Βγάζουμε τις πατάτες, κόβουμε λίγο τη βάση τους για να στέκονται και τις σκάβουμε αφήνοντας γύρω -γύρω ένα εκατοστό.

Ρίχνουμε λίγο τριμμένο τυρί στις φωλιές που δημιουργήσαμε και τις γεμίζουμε με κουταλιές κιμά.

Τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί, τις σκεπάζουμε με πολύ λεπτές φέτες πατάτας (για να μην καεί ο κιμάς κατά το ψήσιμο).

Βάζουμε στο ταψί ένα ποτήρι ζωμό από αυτόν που περίσσεψε από το βράσιμο της πατάτας και προσθέτουμε και το λάδι, ή αν θέλουμε μισό λάδι μισό βούτυρο.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου να μαλακώσουν οι πατάτες. 10 λεπτά πριν βγάλουμε το φαγητό, αφαιρούμε τις φέτες που σκεπάσαμε τις πατάτες, ρίχνουμε το τριμμένο τυρί, και ξαναβάζουμε στο φούρνο να ροδίσουν.

Επίσης...

Σάντουιτς BLT με Αυγό

Η συνταγή για το πιο επικό BLT σάντουιτς με αυγό.

Αρνί με Δαμάσκηνα και Ρύζι στο φούρνο

Από τις πιο νόστιμες συνταγές για να μαγειρέψεις αρνάκι ή κατσικάκι. Οι σταφίδες και τα δαμάσκηνα δίνουν μια ανεπαίσθητη γλύκα, που σβήνει τη λιπαρότητα του αρνιού, σε ένα μελωμένο αποτέλεσμα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Μοσχάρι Φέτες

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμο μοσχάρι σε φέτες.

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.

Χοιρινές Μπουκιές στο Τηγάνι με Σάλτσα Μπίρας

Απλά και νόστιμα κομματάκια χοιρινού με τη βοήθεια του ζύθου.

Τα Κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

Πώς θα φτιάξετε τα αυθεντικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Φωλιές με Μπιφτέκι και Κοφτό Μακαρονάκι

Πώς θα φτιάξετε φωλιές με μπιφτέκι και κοφτό μακαρονάκι.

Ρολά Πιπεριάς με Λουκάνικο

Η συνταγή για ρολά πιπεριάς με λουκάνικο.

Γιουβέτσι με Κιμά στην Κατσαρόλα

Η συνταγή για γιουβέτσι με κιμά στην κατσαρόλα.

Αφράτα Μπιφτέκια με Ψητές Ντομάτες

Πώς θα φτιάξετε αφράτα μπιφτέκια με ψητές ντομάτες.