ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γιουβέτσι με Κιμά στην Κατσαρόλα

Η συνταγή για γιουβέτσι με κιμά στην κατσαρόλα.

ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΚΙΜΑ

Υλικά

600 γραμμ. κιμά μοσχαρίσιο

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

500 γραμμ. κριθαράκι χοντρό

1 χυμό ντομάτας

1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας

2-3 φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού

1 ποτήρι κρασιού κρασί

1 πρέζα κανέλα

αλάτι

πιπέρι

νερό όσο πάρει

λάδι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βαθιά βάζουμε 6 κουταλιές σούπας λάδι και το αφήνουμε να ζεσταθεί.

Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε για μισό λεπτό.

Προσθέτουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε κανονικά όπως θα κάναμε κλασικά την σάλτσα κιμά.

Μόλις αλλάξει χρώμα ο κιμάς ρίχνουμε το κρασί, το χυμό, τον πελτέ, την κανέλα (για όποιον την τρώει), τον βασιλικό, και ένα ποτήρι νερού νερό.

Το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία για μισή ώρα.

Μετά ρίχνουμε 2 ποτήρια νερού νερό χλιαρό ανακατεύουμε και μετά προσθέτουμε το κριθαράκι και το αλατοπίπερο.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε κάθε 5 λεπτά, γιατί το κριθαράκι κολλάει στον πάτο της κατσαρόλας. Αν πιεί όλο το νερό προσθέτουμε κι άλλο.

Ανακατεύουμε πάντα.

Σε 20 λεπτά (που το κριθαράκι θα έχει πιει σχεδόν όλο το νερό, θα έχει γίνει χοντρό και θα έχει μείνει ελάχιστη σάλτσα) αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Επίσης...

Σάντουιτς BLT με Αυγό

Η συνταγή για το πιο επικό BLT σάντουιτς με αυγό.

Αρνί με Δαμάσκηνα και Ρύζι στο φούρνο

Από τις πιο νόστιμες συνταγές για να μαγειρέψεις αρνάκι ή κατσικάκι. Οι σταφίδες και τα δαμάσκηνα δίνουν μια ανεπαίσθητη γλύκα, που σβήνει τη λιπαρότητα του αρνιού, σε ένα μελωμένο αποτέλεσμα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Μοσχάρι Φέτες

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμο μοσχάρι σε φέτες.

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.

Χοιρινές Μπουκιές στο Τηγάνι με Σάλτσα Μπίρας

Απλά και νόστιμα κομματάκια χοιρινού με τη βοήθεια του ζύθου.

Τα Κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

Πώς θα φτιάξετε τα αυθεντικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Φωλιές με Μπιφτέκι και Κοφτό Μακαρονάκι

Πώς θα φτιάξετε φωλιές με μπιφτέκι και κοφτό μακαρονάκι.

Ρολά Πιπεριάς με Λουκάνικο

Η συνταγή για ρολά πιπεριάς με λουκάνικο.

Φωλιά Πατάτας με Κιμά

Η συνταγή για φωλιά πατάτας με κιμά.

Αφράτα Μπιφτέκια με Ψητές Ντομάτες

Πώς θα φτιάξετε αφράτα μπιφτέκια με ψητές ντομάτες.