ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γιουβέτσι με Κιμά στην Κατσαρόλα

Η συνταγή για γιουβέτσι με κιμά στην κατσαρόλα.

ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΚΙΜΑ

Υλικά

600 γραμμ. κιμά μοσχαρίσιο

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

500 γραμμ. κριθαράκι χοντρό

1 χυμό ντομάτας

1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας

2-3 φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού

1 ποτήρι κρασιού κρασί

1 πρέζα κανέλα

αλάτι

πιπέρι

νερό όσο πάρει

λάδι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βαθιά βάζουμε 6 κουταλιές σούπας λάδι και το αφήνουμε να ζεσταθεί.

Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε για μισό λεπτό.

Προσθέτουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε κανονικά όπως θα κάναμε κλασικά την σάλτσα κιμά.

Μόλις αλλάξει χρώμα ο κιμάς ρίχνουμε το κρασί, το χυμό, τον πελτέ, την κανέλα (για όποιον την τρώει), τον βασιλικό, και ένα ποτήρι νερού νερό.

Το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία για μισή ώρα.

Μετά ρίχνουμε 2 ποτήρια νερού νερό χλιαρό ανακατεύουμε και μετά προσθέτουμε το κριθαράκι και το αλατοπίπερο.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε κάθε 5 λεπτά, γιατί το κριθαράκι κολλάει στον πάτο της κατσαρόλας. Αν πιεί όλο το νερό προσθέτουμε κι άλλο.

Ανακατεύουμε πάντα.

Σε 20 λεπτά (που το κριθαράκι θα έχει πιει σχεδόν όλο το νερό, θα έχει γίνει χοντρό και θα έχει μείνει ελάχιστη σάλτσα) αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Επίσης...

Τάρτα με Κιμά και Κρούστα Γιαουρτιού

Αν φτιάξετε μακαρόνια με κιμά, βάλτε λίγο κιμά παραπάνω, για να φτιάξετε μετά αυτή την υπέροχη τάρτα.

Σφολιάτα Σουφλέ με Ζαμπόν, Κέτσαπ και Τυριά

Ανάμεσα σε σουφλέ και πίτσα, ένα πλούσιο, δυνατό σε γεύση και χορταστικό πιάτο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λουκανικοπιτάκια με Υπέροχη Ζύμη

Η πορτοκαλάδα και το ξίδι κάνουν όλη τη διαφορά στο σπιτικό ζυμάρι, που ανοίγει εύκολα.

Ρολάκια Καισαρείας

Η παστουρμαδόπιτα είναι από τις πιο αγαπημένες πίτες. Στην εκδοχή "μπουκίτσα" γίνεται ακόμα πιο νόστιμη και λαχταριστή.

Ζαμπονοτυροπιτάκια με Ψωμί του Τοστ

Πιο τραγανά δε γίνονται! Πιο νόστιμα επίσης!

Η Φρουτάλια της Άνδρου "Αλλιώς"

Μία εκδοχή για τη φρουτάλια της Άνδρου, που γίνεται πανεύκολα, κάπως αλλιώς.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.

Κουνελάκι με Μελιτζάνες και Κύμινο

Υγιεινό, ελαφρύ και καθαρό κρέας, το κουνελάκι 'παντρεύεται' εύκολα στην κατσαρόλα με όλα τα λαχανικά.

Φασόλια Χάντρες με Λαχανικά και Λουκάνικο

Στην κατσαρόλα τα φασόλια αγαπιούνται από όλους.

Πίτα με Κεφτεδάκια

Η συνταγή για πίτα με κεφτεδάκια.

Ένα Αλλιώτικο Παστίτσιο

Η συνταγή για ένα εναλλακτικό παστίτσιο.

Τραγανές Αβγοκροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξεις αβγοκροκέτες με κιμά.