ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μεξικάνικη Πίτσα

Πώς θα φτιάξεις μία πραγματικά ξεχωριστή πίτσα, made in Mexico.

ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΗ ΠΙΤΣΑ

Υλικά

Για το κρέας:

350 γρ. κιμάς από βοδινό

1/8 φλιτζανιού βρώμη

1 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη

1 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι

3 κ.σ. τσίλι σε σκόνη

1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα

1 κ.σ. κακάο

1 κούπα νερό

2 κ.σ. καλαμπόκι σε σκόνη

Για τη sauce:

280 γρ. σάλτσα enchilada

1 κ.γ. ζάχαρη

1 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη

1 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι

1 κ.γ. χυμός από πράσινο τσίλι

Για τα υπόλοιπα:

2 μεγάλες τορτίγιες

400 γρ. μεξικάνικα φασόλια

μισή ντομάτα κομμένη σε κύβους

1/4 φλιτζανιού μοτσαρέλα

1/4 φλιτζανιού τσένταρ

1/3 φλιτζανιού τυρί pepper jack

Εκτέλεση

Μαγειρεύεις τα μεξικάνικα φασόλια, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα αφήνεις στην άκρη.

Αναμιγνύεις όλα τα υλικά για το κρέας εκτός από το καλαμπόκι και τα μαγειρεύεις σε μέτρια φωτιά στο τηγάνι για 2-3 λεπτά. Έπειτα προσθέτεις το καλαμπόκι.

Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, χαμηλώνεις τη φωτιά και μαγειρεύεις για 2 ακόμη λεπτά. Σε ένα άλλο τηγάνι, βάζεις τα υλικά για τη sauce.

Tα μαγειρεύεις για 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ζεσταίνεις τις τορτίγιες και από τις δύο πλευρές.

Παίρνεις μια κουταλιά της σούπας από το κρέας και το απλώνεις στα φασόλια. Παίρνεις την πρώτη τορτίγια τοποθετείς επάνω της το μείγμα φασολιών- κρέατος σε ένα τηγάνι (και πάλι σε χαμηλή φωτιά).

Σκεπάζεις με την άλλη τορτίγια Απλώνεις επάνω τη σάλτσα, σε κάθε της σημείο, μέχρι τις άκρες και εν συνεχεία τοποθετείς επάνω τα τυριά και την ντομάτα.

Σκεπάζει με ένα καπάκι για περίπου 3 λεπτά, ώστε να λιώσει το τυρί.

Σερβίρεις και κόβεις στα 4.

Tip

Αν θέλεις να μετατρέψεις την πίτσα as foodporn as it gets, μπορείς να προσθέσεις σπασμένα νάτσος και αβοκάντο.

Επίσης...

Χουνκιάρ Μπεγιεντί

Η συνταγή για το αυθεντικό χουνκιάρ μπεγιεντί, όπως το φτιάχνουν στην Κωνσταντινούπολη.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φιλέτο Χοιρινό με Κρούστα Αμυγδάλου και Αρωματικά Βότανα του Άγγελου Μπακόπουλου

Μία θαυμάσια συνταγή από τον Executive Chef των εστιατορίων στα Katikies Mykonos & Santorini Hotels.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Ριζότο με Κιμά στο Φούρνο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ριζότο με κιμά στο φούρνο.

Κότσι Χοιρινό με Πατάτες Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε κότσι χοιρινό με πατάτες φούρνου.

Απίθανες Κροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες κροκέτες με κιμά.

Μοσχάρι με Σάλτσα Σετσουάν

Μία κλασική κινέζικη συνταγή, καυτερή και γλυκιά ταυτόχρονα.

Ρολό Κιμά με Αυγά

Πώς θα φτιάξετε ρολό κιμά με αυγά.

Χοιρινή Τηγανιά με Σάλτσα Τυριού και Μουστάρδα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινή τηγανιά με σάλτσα τυριού και μουστάρδα.

Πατάτες Hot Dog, Γεμιστές με Λουκάνικα και Μουστάρδα

Hot Dog χωρίς ψωμάκι, με την πατάτα να παίζει αυτόν το ρόλο.