ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Φιλέτο Wellington

Η συνταγή για το πιο νόστιμο Beef Wellington.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΟΣΧΑΡΙ ΟΥΕΛΙΝΓΚΤΟΝ

Υλικά

1 κιλό μοσχαρίσιο φιλέτο

1 πακέτο ζύμη σφολιάτα (θα χρειαστούμε 1/2 κιλό)

8-10 φέτες προσούτο

500 γρ. φρέσκα μανιτάρια

4 έτοιμα κάστανα

7 κ.σ. μουστάρδα

1 κρόκο αυγού χτυπημένο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 ποτηράκι λευκό κρασί (ξηρό)

1 σκελίδα σκόρδου

θυμάρι

ημίχονδρο αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ζητάμε από το χασάπη να μας κόψει το φιλέτο από την "καρδιά", ώστε να είναι απόλυτα κυλινδρικό το σχήμα του και να το καθαρίσει από οποιοδήποτε λιπάκι και μεμβράνες.

Το αλατοπιπερώνουμε προσεκτικά (με ημίχονδρο αλάτι) και το ρίχνουμε σε τηγάνι που καίει πολύ μαζί με τις δύο κουταλιές λάδι.

Το σοτάρουμε πολύ καλά απ’ όλες τις πλευρές (και τις δύο τομές).

Σβήνουμε με το λευκό κρασί. Ο χρόνος παραμονής του στο τηγάνι είναι ανάλογος με το πώς το θέλουμε (1-2 λεπτά την κάθε επιφάνεια για "rare", έως 10 λεπτά για "medium well" – παραπάνω χρόνος θα στεγνώσει/καταστρέψει το φιλέτο).

Το αφήνουμε να κρυώσει και το αλείφουμε με τη μουστάρδα (ιδανική είναι η Ντιζόν, αλλά καίει).

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Αφαιρούμε τα "ποδαράκια" από τα μανιτάρια και τα ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με τα κάστανα και τη σκελίδα σκόρδου. Πολτοποιούμε πολύ καλά.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα τηγάνι που καίει και ανακατεύουμε αραιά και πού για να χάσει τα ζουμιά του. Όταν αυτά μειωθούν, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Ισιώνουμε σε μια επιφάνεια εργασίας αρκετό φύλλο wrap και απλώνουμε πάνω του ένα φύλλο σφολιάτας. Απλώνουμε ισομερώς στο φύλλο το μείγμα των μανιταριών φροντίζοντας να μην καλύψουμε τις άκρες.

Απλώνουμε πάνω στο μείγμα παράλληλα τις φέτες του προσούτο (να σκεπάζει λίγο η μία την άλλη) σε δύο κάθετες σειρές που να αλληλοκαλύπτονται, ώστε να σχηματίσουν μια ενιαία επιφάνεια. Στο κέντρο τους τοποθετούμε το φιλέτο (εκτός από το φύλλο, όλα τα υπόλοιπα υλικά δεν πρέπει να το υπερκαλύπτουν στο μήκος).

Με τη βοήθεια του wrap σχηματίζουμε ένα σφιχτό κύλινδρο, ενώ με τη βοήθεια του φύλλου καλύπτουμε εντελώς και τις δύο άκρες.

Τυλίγουμε τον κύλινδρο με το wrap περιστρέφοντας τις δύο άκρες της μεμβράνης σαν καραμέλα. Τοποθετούμε το Ουέλινγκτον στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Ξετυλίγουμε το φιλέτο και περνάμε το φύλλο με τον κρόκο του αυγού. Χαράζουμε ελαφρά με κοφτερό μαχαίρι ένα σχήμα για ομορφιά.

Στρώνουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα και τοποθετούμε το φιλέτο. Ψήνουμε για 20-30 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει πριν το κόψουμε.

Επίσης...

Χουνκιάρ Μπεγιεντί

Η συνταγή για το αυθεντικό χουνκιάρ μπεγιεντί, όπως το φτιάχνουν στην Κωνσταντινούπολη.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φιλέτο Χοιρινό με Κρούστα Αμυγδάλου και Αρωματικά Βότανα του Άγγελου Μπακόπουλου

Μία θαυμάσια συνταγή από τον Executive Chef των εστιατορίων στα Katikies Mykonos & Santorini Hotels.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Ριζότο με Κιμά στο Φούρνο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ριζότο με κιμά στο φούρνο.

Κότσι Χοιρινό με Πατάτες Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε κότσι χοιρινό με πατάτες φούρνου.

Απίθανες Κροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες κροκέτες με κιμά.

Μοσχάρι με Σάλτσα Σετσουάν

Μία κλασική κινέζικη συνταγή, καυτερή και γλυκιά ταυτόχρονα.

Ρολό Κιμά με Αυγά

Πώς θα φτιάξετε ρολό κιμά με αυγά.

Χοιρινή Τηγανιά με Σάλτσα Τυριού και Μουστάρδα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινή τηγανιά με σάλτσα τυριού και μουστάρδα.

Πατάτες Hot Dog, Γεμιστές με Λουκάνικα και Μουστάρδα

Hot Dog χωρίς ψωμάκι, με την πατάτα να παίζει αυτόν το ρόλο.