ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μοσχαρίσιος Σιδηρόδρομος στο Μπάρμπεκιου

Πώς θα πετύχεις τον απόλυτο μοσχαρίσιο σιδηρόδρομο στο μπάρμπεκιου.

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ

Υλικά

700-800 γρ.σιδηρόδρομο από μοσχάρι

χοντρό αλάτι

λίγο πιπέρι

3 σκελίδες σκόρδου

ρίγανη

1 φλ. νερό ή κασάσα

Εκτέλεση

Βάζουμε μία καλή φωτιά στο μπάρμπεκιου.

Αφαιρούμε πλεονάζοντα επιφανειακά λίπη και νεύρα από το σιδηρόδρομο -αν δεν το έχει κάνει ήδη ο χασάπης- καθώς αυτά μπορεί να έρθουν σε αντίθεση με το τρυφερό κρέας.

Βρέχουμε το σιδηρόδρομο με το νερό ή την κασάσα και από τις δύο πλευρές και στη συνέχεια τον αλατίζουμε με το χοντρό αλάτι γενναιόδωρα. Κάνουμε ένα ελαφρύ μασάζ ώστε το αλάτι να περάσει στο κρέας.

Πιπερώνουμε και ανοίγουμε τρύπες στο κρέας. Ψιλοκόβουμε τις σκελίδες σκόδρου και τις βυθίζουμε στις εγκοπές του κρέατος.

Μόλις η φωτιά είναι έτοιμη, αφήνουμε μια λεπτή στρώση και διασκορπίζουμε τα κάρβουνα. Τα πλεονάζοντα κάρβουνα τα φυλάμε σε ένα μεταλλικό δοχείο, όπου προσθέτουμε κι άλλα, ώστε να μπορούμε να ανανεώνουμε τη φωτιά.

Δοκιμάζουμε με το χέρι τη θερμοκρασία στο επίπεδο που θα ψηθεί το κρέας. Πρέπει να την "ακούμε", όχι όμως σε βαθμό που να τραβάμε το χέρι μας – να μπορούμε να το αφήσουμε 2-3 λεπτά.

Τοποθετούμε το σιδηρόδρομο στη σχάρα από τη μεριά του κρέατος,

Τρεις ώρες μετά την ανασηκώνουμε ελαφρά για να ελέγξουμε το επίπεδο του ψησίματος. Ανάλογα με το τι θα αντικρίσουμε, το αφήνουμε κι άλλο ή αναποδογυρίζουμε το κρέας.

Γυρίζουμε μόνο μία φορά το κρέας.

Όσο πιο χαμηλή είναι η φωτιά, τόσο πιο αργά θα ψηθεί το κρέας και τόσο πιο τρυφερό θα γίνει.

Μόλις είναι έτοιμο, το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε σκεπασμένο με ένα αλουμινόχαρτο για πάνω από 15 λεπτά, ώστε να "κάτσουν" οι χυμοί του. Στη συνέχεια είτε αφαιρούμε προσεκτικά με το μαχαίρι μικρά κοψίδια είτε το κόβουμε παράλληλα με τα κόκαλα.

Επίσης...

Χουνκιάρ Μπεγιεντί

Η συνταγή για το αυθεντικό χουνκιάρ μπεγιεντί, όπως το φτιάχνουν στην Κωνσταντινούπολη.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φιλέτο Χοιρινό με Κρούστα Αμυγδάλου και Αρωματικά Βότανα του Άγγελου Μπακόπουλου

Μία θαυμάσια συνταγή από τον Executive Chef των εστιατορίων στα Katikies Mykonos & Santorini Hotels.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Ριζότο με Κιμά στο Φούρνο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ριζότο με κιμά στο φούρνο.

Κότσι Χοιρινό με Πατάτες Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε κότσι χοιρινό με πατάτες φούρνου.

Απίθανες Κροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες κροκέτες με κιμά.

Μοσχάρι με Σάλτσα Σετσουάν

Μία κλασική κινέζικη συνταγή, καυτερή και γλυκιά ταυτόχρονα.

Ρολό Κιμά με Αυγά

Πώς θα φτιάξετε ρολό κιμά με αυγά.

Χοιρινή Τηγανιά με Σάλτσα Τυριού και Μουστάρδα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινή τηγανιά με σάλτσα τυριού και μουστάρδα.

Πατάτες Hot Dog, Γεμιστές με Λουκάνικα και Μουστάρδα

Hot Dog χωρίς ψωμάκι, με την πατάτα να παίζει αυτόν το ρόλο.