ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κεφτεδάκια Φούρνου με Σάλτσα

Η συνταγή για κεφτεδάκια φούρνου με σάλτσα.

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ

Υλικά

1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

1 κούπα κεφαλοτύρι

1 κρεμμύδι μεγάλο λιωμένο

1 σκελίδα σκόρδο

1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 κρόκους αυγών

2 κουταλιές ξίδι λευκό

5 κουταλιές φρυγανιά

1 κουταλιά πάπρικα γλυκιά

αλάτι

πιπέρι

Για τη σάλτσα:

1 κούπα κρέμα γάλακτος

1 κούπα γάλα

1 κούπα κεφαλοτύρι

1 κουταλιά πάπρικα γλυκιά

3 κουταλάκια αλεύρι

1 κουταλάκι βιτάμ

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τον κιμά προσθέτοντας όλα τα υλικά εκτός από το κεφαλοτύρι που το βάζουμε στο τέλος.

Τον ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε κεφτεδάκια, τα οποία θα τοποθετήσουμε σε ταψί, όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα και θα ψήσουμε για 40 λεπτά στους 170 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο.

Eτοιμάζουμε τη σάλτσα.

Βάζουμε σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και το μισό γάλα να πάρει μία βράση, προσθέτουμε το κεφαλοτύρι, το βιτάμ, την πάπρικα και το αλεύρι, το οποίο έχουμε διαλύσει στο υπόλοιπο γάλα.

Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια ζεστά με μπόλικη σάλτσα.

Επίσης...

Μοσχάρι με Μελιτζάνες και Κόκκινη Σάλτσα

Η συνταγή για μοσχάρι με μελιτζάνες και κόκκινη σάλτσα, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά καλοκαιρινά φαγητά της Μεσογειακής κουζίνας.

Σάντουιτς BLT με Αυγό

Η συνταγή για το πιο επικό BLT σάντουιτς με αυγό.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αρνί με Δαμάσκηνα και Ρύζι στο φούρνο

Από τις πιο νόστιμες συνταγές για να μαγειρέψεις αρνάκι ή κατσικάκι. Οι σταφίδες και τα δαμάσκηνα δίνουν μια ανεπαίσθητη γλύκα, που σβήνει τη λιπαρότητα του αρνιού, σε ένα μελωμένο αποτέλεσμα.

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Μοσχάρι Φέτες

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμο μοσχάρι σε φέτες.

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.

Χοιρινές Μπουκιές στο Τηγάνι με Σάλτσα Μπίρας

Απλά και νόστιμα κομματάκια χοιρινού με τη βοήθεια του ζύθου.

Τα Κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

Πώς θα φτιάξετε τα αυθεντικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Φωλιές με Μπιφτέκι και Κοφτό Μακαρονάκι

Πώς θα φτιάξετε φωλιές με μπιφτέκι και κοφτό μακαρονάκι.

Ρολά Πιπεριάς με Λουκάνικο

Η συνταγή για ρολά πιπεριάς με λουκάνικο.

Φωλιά Πατάτας με Κιμά

Η συνταγή για φωλιά πατάτας με κιμά.