ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σάντουιτς Spiedie

Η συνταγή για ένα από τα νοστιμότερα σάντουιτς που υπάρχουν.

ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΣΠΙΝΤΙ

Υλικά

Υλικά για 6 άτομα

800 γρ. κρέας (κοτόπουλο, αρνί, χοιρινό ή μοσχάρι ψαχνό), κομμένο σε μικρούς κύβους

1 φλ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. καστανή ζάχαρη

1/4 φλ. χυμό λεμονιού

3/4 φλ. ξύδι κόκκινου κρασιού

4 σκ. σκόρδο, πολτοποιημένες

1 φύλλο δάφνης

1/3 κ.γ. πιπέρι καγιέν

1 1/2 κ.γ. θυμάρι

1 1/2 κ.γ. βασιλικό

1 1/2 κ.γ. ρίγανη

1/2 κ.γ. αλάτι

1/2 κ.γ. πιπέρι

6 μακρόστενα ψωμάκια σάντουιτς της αρεσκείας σου ή δύο γαλλικές μπαγκέτες, κομμένες σε σχηματισμό ψωμιού σάντουιτς

μερικά ξυλάκια για σουβλάκια

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύεις το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το ξύδι και τη ζάχαρη. Προσθέτεις στο μείγμα το σκόρδο, το φύλλο δάφνης, το πιπέρι καγιέν, το θυμάρι, το βασιλικό, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο.

Ανακατεύεις μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά.

Σε μία σακούλα φαγητού ρίχνεις το κρέας και προσθέτεις το μείγμα. Σφραγίζεις και βάζεις στο ψυγείο για αρκετές ώρες, ιδανικά για μία ημέρα.

Βγάζεις το κρέας από το ψυγείο και το αφήνεις για σχεδόν μία ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200°C και, αφού περάσεις τους κύβους κρέατος στα ξυλάκια, τα ψήνεις σαν σουβλάκια.

Αφαιρείς από το φούρνο και τοποθετείς το κρέας εντός του ψωμιού.

Tip

Μπορείς να προσθέσεις στο σάντουιτς οποιαδήποτε σάλτσα της αρεσκείας σου.

Επίσης...

Χουνκιάρ Μπεγιεντί

Η συνταγή για το αυθεντικό χουνκιάρ μπεγιεντί, όπως το φτιάχνουν στην Κωνσταντινούπολη.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φιλέτο Χοιρινό με Κρούστα Αμυγδάλου και Αρωματικά Βότανα του Άγγελου Μπακόπουλου

Μία θαυμάσια συνταγή από τον Executive Chef των εστιατορίων στα Katikies Mykonos & Santorini Hotels.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Ριζότο με Κιμά στο Φούρνο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ριζότο με κιμά στο φούρνο.

Κότσι Χοιρινό με Πατάτες Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε κότσι χοιρινό με πατάτες φούρνου.

Απίθανες Κροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες κροκέτες με κιμά.

Μοσχάρι με Σάλτσα Σετσουάν

Μία κλασική κινέζικη συνταγή, καυτερή και γλυκιά ταυτόχρονα.

Ρολό Κιμά με Αυγά

Πώς θα φτιάξετε ρολό κιμά με αυγά.

Χοιρινή Τηγανιά με Σάλτσα Τυριού και Μουστάρδα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινή τηγανιά με σάλτσα τυριού και μουστάρδα.

Πατάτες Hot Dog, Γεμιστές με Λουκάνικα και Μουστάρδα

Hot Dog χωρίς ψωμάκι, με την πατάτα να παίζει αυτόν το ρόλο.