ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Jerky Ελαφιού

Η συνταγή για μία από τις πιο ιδιαίτερες αμερικάνικες λιχουδιές.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΖΕΡΚΙ ΕΛΑΦΙΟΥ

Υλικά

1,5 κιλό κρέας ελαφιού

1 κ.σ. μοσχοκάρυδο

2 κ.σ. σκόρδο

1 κ.γ. τζίντζερ

1 κ.γ. κάρυ σε σκόνη

2 κ.σ. μαύρο πιπέρι

2 κ.γ. πιπέρι καγιέν

4 κ.γ. άρωμα καπνού σε υγρή μορφή (σε περίπτωση που αναρωτιέσαι έχουν αρκετά από τα καταστήματα βοτάνων και μπαχαρικών της Ευριπίδου)

1/2 φλιτζάνι teriyaki sauce

10 μεζούρες Worcestershire sauce

Εκτέλεση

Κόβεις το κρέας σε λωρίδες πλάτους 0,5 εκατ. και περίπου 10 εκατ. μήκος.

Τοποθέτησέ τις σε ένα μεγάλο μπολ.

Ρίξε πάνω τους όλη τη Worcestershire sauce, μετά την teriyaki sauce και τέλος το υγρό άρωμα καπνού

Σκέπασε εντελώς το κρέας με τα μπαχαρικά (εκτός από το καγιέν) και ανακάτεψε καλά.

Πρόσθεσε το πιπέρι καγιέν.

Άφησε το κρέας τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο και μετά μαγείρεψέ το σε πολύ χαμηλή φωτιά στο φούρνο για 8 ώρες.

Tip

Το jerky είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα αμερικάνικα σνακ. Ουσιαστικά πρόκειται για κρέας από το οποίο έχει αφαιρεθεί το λίπος, έχει κοπεί σε λωρίδες και στη συνέχεια έχει αποξηραθεί για να αποφευχθεί η αλλοίωση. Η λέξη jerky προέρχεται από τον όρο ch'arki, που χρησιμοποιούσε η φυλή ιθαγενών της κεντρικής Αμερικής Quechua και μεταφράζεται ως αποξηραμένο, αλατισμένο κρέας. Το μόνο που χρειάζεται για να φτιάξει κάποιος jerky είναι να χρησιμοποιήσει μια μέθοδο ξήρανσης με χαμηλή θερμοκρασία και αλάτι, που εκτός των άλλων εμποδίζει την ανάπτυξη βακτηριδίων.

Επίσης...

Χουνκιάρ Μπεγιεντί

Η συνταγή για το αυθεντικό χουνκιάρ μπεγιεντί, όπως το φτιάχνουν στην Κωνσταντινούπολη.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φιλέτο Χοιρινό με Κρούστα Αμυγδάλου και Αρωματικά Βότανα του Άγγελου Μπακόπουλου

Μία θαυμάσια συνταγή από τον Executive Chef των εστιατορίων στα Katikies Mykonos & Santorini Hotels.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Ριζότο με Κιμά στο Φούρνο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ριζότο με κιμά στο φούρνο.

Κότσι Χοιρινό με Πατάτες Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε κότσι χοιρινό με πατάτες φούρνου.

Απίθανες Κροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες κροκέτες με κιμά.

Μοσχάρι με Σάλτσα Σετσουάν

Μία κλασική κινέζικη συνταγή, καυτερή και γλυκιά ταυτόχρονα.

Ρολό Κιμά με Αυγά

Πώς θα φτιάξετε ρολό κιμά με αυγά.

Χοιρινή Τηγανιά με Σάλτσα Τυριού και Μουστάρδα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινή τηγανιά με σάλτσα τυριού και μουστάρδα.

Πατάτες Hot Dog, Γεμιστές με Λουκάνικα και Μουστάρδα

Hot Dog χωρίς ψωμάκι, με την πατάτα να παίζει αυτόν το ρόλο.