ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Χοιρινό Ρολό με Κληματόφυλλα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινό ρολό με κληματόφυλλα.

ΧΟΙΡΙΝΟ ΡΟΛΟ ΚΛΗΜΑΤΟΦΥΛΛΑ

Υλικά

1 1/2 κιλό χοιρινό μπούτι χωρίς κόκκαλο

20 κληματόφυλλα

20 δαμάσκηνα ξερά

2 κλωνάρια σέλινο

1 πράσο

1 ποτήρι κρασί

1/2 ποτήρι κονιάκ

150 γρ. φρέσκο βούτυρο (γάλακτος)

κορν φλάουρ

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Ζητάμε από το χασάπη να μας ανοίξει το κρέας σε φέτα (για ρολό) και να το χτυπήσει για να ανοίξει καλά.

Σε βραστό νερό ζεματάμε τα κληματόφυλλα.

Σε ένα μπολ βάζουμε το κρασί και το κονιάκ και αφήνουμε τα ξεκουκουτσιασμένα δαμάσκηνα να μουσκέψουν για λίγες ώρες (δεν πετάμε το υγρό που θα περισσέψει).

Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο από το βούτυρο γάλακτος και σοτάρουμε το πράσο και το σέλινο χοντροκομμένα. Σε μια επιφάνεια στρώνουμε τα αμπελόφυλλα έτσι ώστε να ταιριάζουν με τη φέτα του κρέατος.

Πάνω τους στρώνουμε το κρέας, πάνω του απλώνουμε τα λαχανικά και τέλος τα δαμάσκηνα.

Προσεκτικά τυλίγουμε σε ρολό το κρέας και το στερεώνουμε με σπάγκο.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο και τσιγαρίζουμε το ρολό από όλες τις πλευρές προσέχοντας να μην σκιστούν τα κληματόφυλλα.

Προσθέτουμε τα υγρά της μαρινάτας (κρασί και κονιάκ), λίγο νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό μας να μαγειρευτεί για 1 1/2 ώρα περίπου.

Όταν ψηθεί το βγάζουμε από την κατσαρόλα και προσθέτουμε στο ζουμί το κορν φλάουρ ώστε να δέσει η σάλτσα. (Αν θέλουμε μεγαλύτερη ποσότητα σάλτσας προσθέτουμε νερό και το ανάλογο κορν φλάουρ).

Όταν κρυώσει το κρέας, το λύνουμε από το σπάγκο και το κόβουμε σε φέτες.

Επίσης...

Το Burger του Oktoberfest

Η συνταγή για ένα υπέροχο burger που ταιριάζει τέλεια με μπύρα.

Χοιρινά Κεφτεδάκια με Πράσο

Η συνταγή για χοιρινά κεφτεδάκια με πράσο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αρωματικά Κομμάτια Χοιρινού σε Σάλτσα Βασιλικού

Η συνταγή για αρωματικά κομμάτια χοιρινού σε σάλτσα βασιλικού.

Ριζότο με Αρακά και Καπνιστό Χοιρινό

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο ριζότο με αρακά και καπνιστό χοιρινό.

Κρασάτες Χοιρινές Μπριζόλες με Ντοματίνια και Τραχανά

Μία άλλη άποψη για τις χοιρινές μπριζόλες, που λιώνουν μαγειρεμένες μέσα στο κρασί, με τον ξινό τραχανά να μαγειρεύει γρήγορα και το συνοδευτικό, παίρνοντας όλη τη νοστιμιά από το λιπάκι του χοιρινού.

Χοιρινό στο Φούρνο με Μέλι

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο χοιρινό στο φούρνο με μέλι.

Ψητή Χοιρινή Κόντρα από την Ιταλία

Η συνταγή για ψητή χοιρινή κόντρα από την Ιταλία.

Χοιρινό Ρολό με Δαμάσκηνα και Γραβιέρα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινό ρολό με δαμάσκηνα και γραβιέρα.

Ανάμεικτο Κρέας-Λουκούμι στη Γάστρα

Η συνταγή για ανάμεικτο κρέας στη γάστρα.

Κότσι Χοιρινό με Πατάτες Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε κότσι χοιρινό με πατάτες φούρνου.

Χοιρινή Τηγανιά με Σάλτσα Τυριού και Μουστάρδα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινή τηγανιά με σάλτσα τυριού και μουστάρδα.

Χοιρινό "Φυλακισμένο" με Λαχανικά και Γραβιέρα

Μία ιδιαίτερη συνταγή για χοιρινό με λαχανικά και γραβιέρα.