ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ρολό Κιμά με Αυγά

Πώς θα φτιάξετε ρολό κιμά με αυγά.

ΡΟΛΟ ΚΙΜΑ ΜΕ ΑΥΓΑ

Υλικά

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

6 αυγά

1 σκελίδα σκόρδο

1 κρεμμύδι μεγάλο

1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας

1/2 φλιτζάνι μαϊντανό φρέσκο ή 2 κ.σ. ξερό

3 φέτες ψωμί χωρίς την κόρα ή 4 κουταλιές φρυγανιά

4 φέτες κασέρι ή γραβιέρα

4 φέτες ζαμπόν

1/2 λεμόνι χυμός

1 κιλό πατάτες κομμένες ροδέλες

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βράζουμε καλά τα 4 από τα 6 αυγά για να γίνουν σφιχτά.

Χρειάζονται τουλάχιστον 10 λεπτά βράσιμο.

Παράλληλα, προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς.

Καθαρίζουμε τις πατάτες μας και τις κόβουμε σε χοντρές ροδέλες.

Βάζουμε τις πατάτες σε ένα ταψί, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, και ρίχνουμε 1 κουταλάκι κοφτό ρίγανη, το χυμό του λεμονιού, αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο και λίγο νεράκι (μισό φλυτζάνι το πολύ).

Ανακατεύουμε το μείγμα για να πάει το ζουμί παντού.

Τρίβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, ψιλοκόβουμε το μαϊντανό, μαζί με το φλυτζάνι το χυμό ντομάτας.

Τη ντομάτα την βάζουμε για να γίνει πιο αφράτο το ρολό μας.

Μουσκεύουμε σε λίγο γάλα τις τρεις φέτες ψωμί και τις στύβουμε καλά.

Αν δεν έχετε ψωμί, δεν πειράζει.

Χρησιμοποιήστε τριμμένη φρυγανιά, 4 κουταλιές αρκούν.

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τον κιμά, τα δύο ωμά αυγά, το μείγμα κρεμμυδιού και το ψωμί (ή την φρυγανιά), αλάτι, πιπέρι και ζυμώνουμε καλά.

Το καλό ζύμωμα του κιμά είναι το μυστικό. Αν ο κιμάς κολλάει στα χέρια σας, λαδώστε τα.

Στη συνέχεια, σε μια μεγάλη λαδόκολλα απλώστε τον κιμά ώστε να γίνει παραλληλόγραμμο.

Στη μέση, σε μια σειρά, βάλτε τις φέτες ζαμπόν και από πάνω τις φέτες του τυριού.

Τέλος, βάλτε τα 4 αυγά, με κάποια απόσταση μεταξύ τους.

Με τη βοήθεια της λαδόκολλας, τυλίγουμε τον κιμά ώστε να δημιουργήσουμε έναν ρολό.

Στη συνέχεια, με τη βοήθεια πάντα της λαδόκολλας, μεταφέρουμε το ρολό κιμά στο ταψί μας πάνω στις πατάτες, με τη"ραφή” του κιμά στο κάτω μέρος.

Ρίχνουμε το υπόλοιπο λαδάκι πάνω στο ρολό μας, αν θέλουμε βάζουμε και λίγο χυμό ντομάτας για να πάρει χρώμα, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ώρα στους 180 βαθμούς.

Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, π.χ. στη μισή ώρα, το ρολάρουμε ώστε να έρθει από πάνω η άλλη πλευρά του.

Αν δούμε ότι θέλει λίγο νεράκι, προσθέτουμε.

Τα τελευταία 10 λεπτά, βγάζουμε το σκέπασμα για να ψηθεί περισσότερο στην επιφάνεια.

Επίσης...

Μοσχάρι με Σάλτσα Σετσουάν

Μία κλασική κινέζικη συνταγή, καυτερή και γλυκιά ταυτόχρονα.

Χοιρινή Τηγανιά με Σάλτσα Τυριού και Μουστάρδα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινή τηγανιά με σάλτσα τυριού και μουστάρδα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πατάτες Hot Dog, Γεμιστές με Λουκάνικα και Μουστάρδα

Hot Dog χωρίς ψωμάκι, με την πατάτα να παίζει αυτόν το ρόλο.

Cubano Σάντουιτς

Η απόλυτη συνταγή για το Cubano.

Πανσέτα Χοιρινή Ρολό

Η συνταγή για πανσέτα χοιρινή ρολό.

Ελαφρύ Στιφάδο στο Φούρνο

Η συνταγή για ένα ελαφρύ στιφάδο στο φούρνο.

Κεμπάπ με Αρνί

Η συνταγή για το πιο νόστιμο κεμπάπ με αρνί.

Πικάντικοι Κεφτέδες με Σάλτσα Δυόσμου

Πώς θα φτιάξετε τους πιο νόστιμους πικάντικους κεφτέδες με σάλτσα δυόσμου.

Μοσχαρίσιες Μπριζόλες με Μανιτάρια στο Χαρτί

Μία άψογη συνταγή για μοσχαρίσιες μπριζόλες με μανιτάρια.

Μπάμιες με Χοιρινό και Μελιτζάνες

Η συνταγή για μπάμιες με χοιρινό και μελιτζάνες.

Χοιρινές Μπριζόλες με Φρέσκο Δεντρολίβανο

Πώς θα φτιάξετε χοιρινές μπριζόλες με φρέσκο δεντρολίβανο.

Μοσχάρι με Μελιτζάνες και Κόκκινη Σάλτσα

Η συνταγή για μοσχάρι με μελιτζάνες και κόκκινη σάλτσα, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά καλοκαιρινά φαγητά της Μεσογειακής κουζίνας.