ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κιμαδόπιτα με Σπανάκι

Πώς θα φτιάξετε κιμαδόπιτα με σπανάκι.

ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

Υλικά

1 κιλό φύλλο κρούστας ή σπιτικό

1 κιλό κιμά

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

3/4 κιλού σπανάκι ζεματισμένο και ψιλοκομμένο

κρασί

αλάτι

πιπέρι

λάδι για το τηγάνι

λάδι για άλειμμα

Εκτέλεση

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια με τον κιμά, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με κρασί.

Βάζουμε αρκετό κρασί και σκεπάζουμε μέχρι να πιει τα υγρά του.

Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε καλά.

Το σπανάκι κάνει πιο ανάλαφρη την πίτα.

Σε ένα λαδωμένο ταψί στρώνουμε 4 φύλλα καλά λαδωμένα και βάζουμε λίγη γέμιση.

Μετά βάζουμε άλλο φύλλο, γέμιση, φύλλο, γέμιση ώσπου να τελειώσουν τα υλικά.

Φροντίζουμε να σκεπάσουμε την πίτα με 3 φύλλα.

Χαράσσουμε με ένα μαχαίρι και ραντίζουμε με νερό.

Στρωμένα έτσι τα φύλλα συγκρατούν τον κιμά καλύτερα από το να βάζαμε μισά πάνω-μισά κάτω.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 3 τέταρτα της ώρας στους 170 βαθμούς.

Επίσης...

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Μοσχάρι Φέτες

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμο μοσχάρι σε φέτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.

Χοιρινές Μπουκιές στο Τηγάνι με Σάλτσα Μπίρας

Απλά και νόστιμα κομματάκια χοιρινού με τη βοήθεια του ζύθου.

Τα Κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

Πώς θα φτιάξετε τα αυθεντικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Φωλιές με Μπιφτέκι και Κοφτό Μακαρονάκι

Πώς θα φτιάξετε φωλιές με μπιφτέκι και κοφτό μακαρονάκι.

Ρολά Πιπεριάς με Λουκάνικο

Η συνταγή για ρολά πιπεριάς με λουκάνικο.

Φωλιά Πατάτας με Κιμά

Η συνταγή για φωλιά πατάτας με κιμά.

Γιουβέτσι με Κιμά στην Κατσαρόλα

Η συνταγή για γιουβέτσι με κιμά στην κατσαρόλα.

Αφράτα Μπιφτέκια με Ψητές Ντομάτες

Πώς θα φτιάξετε αφράτα μπιφτέκια με ψητές ντομάτες.

Μπριάμ Λαχανικών με Κιμά στην Κατσαρόλα

Πώς θα φτιάξετε μπριάμ λαχανικών με κιμά στην κατσαρόλα.