ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Wagyu Katsu Sando

Η συνταγή για το απόλυτο σάντουιτς με μοσχάρι wagyu.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ WAGYU KATSO ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ

Υλικά

180 γρ. κρέας από μοσχάρι wagyu, περίπου 2 εκ. σε πάχος

4 φέτες λευκό ψωμί του τοστ, ιδανικά Japanese Milk Bread

2 αυγά

1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 φλ. πάνκο ή γαλέτα

αλάτι kosher

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

κραμβέλαιο (Canola Oil), για το τηγάνισμα

1 φλ. σάκε

1/2 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού

1 κ.γ. σκόνη σκόρδου

3 κ.σ. μέλι

1 κ.γ. Worcestershire Sauce

2 κ.σ. κέτσαπ

1/4 φλ. Oyster Sauce

Εκτέλεση

Ξεκινάς φτιάχνοντας τη σάλτσα: Συνδυάζεις τις σκόνες σκόρδου και κρεμμυδιού με το σάκε σε ένα κατσαρολάκι. Μαγειρεύεις για 2' σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δημιουργηθεί κάτι σαν σιρόπι.

Αφαιρείς από τη φωτιά και προσθέτεις στο μείγμα το μέλι, την oyster sauce, τη Worcestershire sauce και το κέτσαπ. Επαναφέρεις το κατσαρολάκι στη φωτιά και μαγειρεύεις για ακόμη 2', μέχρι να πυκνώσει η σάλτσα.

Αφήνεις τη σάλτσα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Προετοιμάζεις το μοσχάρι: Το χωρίζεις σε δύο μερίδες. Ζεσταίνεις το canola oil σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι και προσθέτεις αλατοπίπερο.

Βουτάς το κρέας στο αλεύρι και χτυπάς τα 2 αυγά σε ένα μπολ, στο οποίο μετά ρίχνεις το πάνκο. Μετά το αλεύρωμα, βουτάς το κρέας σε αυτό το μείγμα, ώστε να καλυφθούν όλες οι πλευρές του.

Βάζεις το κρέας στο τηγάνι και το ψήνεις για 1' ανά πλευρά, μέχρι να αποκτήσει ένα βαθύχρυσο χρώμα. Το μεταφέρεις σε χαρτί κουζίνας.

Προσθέτεις αλάτι kosher στο μαγειρεμένο κρέας και περιχύνεις επάνω του τη σάλτσα.

Τοποθετείς το κρέας ανάμεσα στις φέτες ψωμιού, οι οποίες προηγουμένως έχουν φρυγανιστεί ελαφρώς.

Επίσης...

Χουνκιάρ Μπεγιεντί

Η συνταγή για το αυθεντικό χουνκιάρ μπεγιεντί, όπως το φτιάχνουν στην Κωνσταντινούπολη.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φιλέτο Χοιρινό με Κρούστα Αμυγδάλου και Αρωματικά Βότανα του Άγγελου Μπακόπουλου

Μία θαυμάσια συνταγή από τον Executive Chef των εστιατορίων στα Katikies Mykonos & Santorini Hotels.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Ριζότο με Κιμά στο Φούρνο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ριζότο με κιμά στο φούρνο.

Κότσι Χοιρινό με Πατάτες Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε κότσι χοιρινό με πατάτες φούρνου.

Απίθανες Κροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες κροκέτες με κιμά.

Μοσχάρι με Σάλτσα Σετσουάν

Μία κλασική κινέζικη συνταγή, καυτερή και γλυκιά ταυτόχρονα.

Ρολό Κιμά με Αυγά

Πώς θα φτιάξετε ρολό κιμά με αυγά.

Χοιρινή Τηγανιά με Σάλτσα Τυριού και Μουστάρδα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινή τηγανιά με σάλτσα τυριού και μουστάρδα.

Πατάτες Hot Dog, Γεμιστές με Λουκάνικα και Μουστάρδα

Hot Dog χωρίς ψωμάκι, με την πατάτα να παίζει αυτόν το ρόλο.