ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Wagyu Katsu Sando

Η συνταγή για το απόλυτο σάντουιτς με μοσχάρι wagyu.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ WAGYU KATSO ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ

Υλικά

180 γρ. κρέας από μοσχάρι wagyu, περίπου 2 εκ. σε πάχος

4 φέτες λευκό ψωμί του τοστ, ιδανικά Japanese Milk Bread

2 αυγά

1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 φλ. πάνκο ή γαλέτα

αλάτι kosher

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

κραμβέλαιο (Canola Oil), για το τηγάνισμα

1 φλ. σάκε

1/2 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού

1 κ.γ. σκόνη σκόρδου

3 κ.σ. μέλι

1 κ.γ. Worcestershire Sauce

2 κ.σ. κέτσαπ

1/4 φλ. Oyster Sauce

Εκτέλεση

Ξεκινάς φτιάχνοντας τη σάλτσα: Συνδυάζεις τις σκόνες σκόρδου και κρεμμυδιού με το σάκε σε ένα κατσαρολάκι. Μαγειρεύεις για 2' σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δημιουργηθεί κάτι σαν σιρόπι.

Αφαιρείς από τη φωτιά και προσθέτεις στο μείγμα το μέλι, την oyster sauce, τη Worcestershire sauce και το κέτσαπ. Επαναφέρεις το κατσαρολάκι στη φωτιά και μαγειρεύεις για ακόμη 2', μέχρι να πυκνώσει η σάλτσα.

Αφήνεις τη σάλτσα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Προετοιμάζεις το μοσχάρι: Το χωρίζεις σε δύο μερίδες. Ζεσταίνεις το canola oil σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι και προσθέτεις αλατοπίπερο.

Βουτάς το κρέας στο αλεύρι και χτυπάς τα 2 αυγά σε ένα μπολ, στο οποίο μετά ρίχνεις το πάνκο. Μετά το αλεύρωμα, βουτάς το κρέας σε αυτό το μείγμα, ώστε να καλυφθούν όλες οι πλευρές του.

Βάζεις το κρέας στο τηγάνι και το ψήνεις για 1' ανά πλευρά, μέχρι να αποκτήσει ένα βαθύχρυσο χρώμα. Το μεταφέρεις σε χαρτί κουζίνας.

Προσθέτεις αλάτι kosher στο μαγειρεμένο κρέας και περιχύνεις επάνω του τη σάλτσα.

Τοποθετείς το κρέας ανάμεσα στις φέτες ψωμιού, οι οποίες προηγουμένως έχουν φρυγανιστεί ελαφρώς.

Επίσης...

Μοσχάρι με Μελιτζάνες και Κόκκινη Σάλτσα

Η συνταγή για μοσχάρι με μελιτζάνες και κόκκινη σάλτσα, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά καλοκαιρινά φαγητά της Μεσογειακής κουζίνας.

Σάντουιτς BLT με Αυγό

Η συνταγή για το πιο επικό BLT σάντουιτς με αυγό.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αρνί με Δαμάσκηνα και Ρύζι στο φούρνο

Από τις πιο νόστιμες συνταγές για να μαγειρέψεις αρνάκι ή κατσικάκι. Οι σταφίδες και τα δαμάσκηνα δίνουν μια ανεπαίσθητη γλύκα, που σβήνει τη λιπαρότητα του αρνιού, σε ένα μελωμένο αποτέλεσμα.

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Μοσχάρι Φέτες

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμο μοσχάρι σε φέτες.

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.

Χοιρινές Μπουκιές στο Τηγάνι με Σάλτσα Μπίρας

Απλά και νόστιμα κομματάκια χοιρινού με τη βοήθεια του ζύθου.

Τα Κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

Πώς θα φτιάξετε τα αυθεντικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Φωλιές με Μπιφτέκι και Κοφτό Μακαρονάκι

Πώς θα φτιάξετε φωλιές με μπιφτέκι και κοφτό μακαρονάκι.

Ρολά Πιπεριάς με Λουκάνικο

Η συνταγή για ρολά πιπεριάς με λουκάνικο.

Φωλιά Πατάτας με Κιμά

Η συνταγή για φωλιά πατάτας με κιμά.