ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γιουβαρλάκια Κατσαρόλας με Πατάτες

Η συνταγή για γιουβαρλάκια κατσαρόλας με πατάτες.

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

Υλικά

500 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος

3-4 μεγάλες πατάτες κομμένες

2 φέτες ψωμί λίγο βρεγμένες και στυμένες

1 κρεμμύδι πολτοποιημένο

3/4 φλυτζανάκι του καφέ ρύζι καρολίνα ή γλασέ

1 ασπράδι αυγού, λάδι, κανέλα, αλάτι, πιπέρι

1/2 φλιτζάνι χυμό ντομάτας

1 κουτ. της σούπας κέτσαπ

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, το ψωμί, το ασπράδι, το ρύζι, πολύ λίγο λαδάκι, αλάτι, πιπέρι και κανέλα και πλάθουμε τα γιουβαρλάκια μας.

Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει καλά τα ρίχνουμε μέσα και τα αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις και να σφίξουν (αν βγάλουν λίγο αφρό τα ξαφρίζουμε).

Στη συνέχεια ρίχνουμε το χυμό ντομάτας με λίγο κέτσαπ και το λάδι μας.

Αφήνουμε να πάρει λίγες βράσεις η σάλτσα με τα γιουβαρλάκια και τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα.

Βάζουμε στην κατσαρόλα τις πατάτες τις ανακατεύουμε με τη σάλτσα και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και κανέλα.

Από πάνω βάζουμε τα γιουβαρλάκια μας, κουνάμε την κατσαρόλα για να πάει παντού η σάλτσα και αφήνουμε το φαγητό μας να ψηθεί σε μέτρια φωτιά.

Προς το τέλος και μέχρι να χυλώσει η σαλτσούλα το χαμηλώνουμε αρκετά.

Απαραιτήτως που και που κουνάμε την κατσαρόλα μας και αποφεύγουμε να ανακατέψουμε με κουτάλι για να μη διαλύσουμε τα γιουβαρλάκια μας.

Επίσης...

Αρνί με Δαμάσκηνα και Ρύζι στο φούρνο

Από τις πιο νόστιμες συνταγές για να μαγειρέψεις αρνάκι ή κατσικάκι. Οι σταφίδες και τα δαμάσκηνα δίνουν μια ανεπαίσθητη γλύκα, που σβήνει τη λιπαρότητα του αρνιού, σε ένα μελωμένο αποτέλεσμα.

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μοσχάρι Φέτες

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμο μοσχάρι σε φέτες.

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.

Χοιρινές Μπουκιές στο Τηγάνι με Σάλτσα Μπίρας

Απλά και νόστιμα κομματάκια χοιρινού με τη βοήθεια του ζύθου.

Τα Κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

Πώς θα φτιάξετε τα αυθεντικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Φωλιές με Μπιφτέκι και Κοφτό Μακαρονάκι

Πώς θα φτιάξετε φωλιές με μπιφτέκι και κοφτό μακαρονάκι.

Ρολά Πιπεριάς με Λουκάνικο

Η συνταγή για ρολά πιπεριάς με λουκάνικο.

Φωλιά Πατάτας με Κιμά

Η συνταγή για φωλιά πατάτας με κιμά.

Γιουβέτσι με Κιμά στην Κατσαρόλα

Η συνταγή για γιουβέτσι με κιμά στην κατσαρόλα.

Αφράτα Μπιφτέκια με Ψητές Ντομάτες

Πώς θα φτιάξετε αφράτα μπιφτέκια με ψητές ντομάτες.