X

Ψωμί του Μυλωνά

Πώς θα φτιάξετε το ψωμί του μυλωνά.

Υλικά

250 γρ. ζεστό νερό

10 γρ. νωπή μαγιά (φρέσκια)

250 γρ. αλεύρι, για όλες τις χρήσεις

200 γρ. αλεύρι δυνατό, αυτό που κάνουμε τσουρέκια

1 κ.γ. μέλι

1 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά στο ζεστό νερό.

Βάζουμε όλα τα άλλα υλικά σε λεκάνη του μίξερ και ανακατεύουμε λίγο.

Ρίχνουμε τη διαλυμένη μαγιά και ζυμώνουμε με τον γάντζο για 5 λεπτά.

Αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 1 ώρα.

Βάζουμε σε αλευρωμένο μέρος τη ζύμη και κάνουμε διπλώματα για 10 φορές.

Κάνουμε ένα ψωμάκι στρογγυλό.

Αλείφουμε τη γάστρα με λίγο λάδι και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.

Βάζουμε τη ζύμη μέσα.

Την βρέχουμε με τα χέρια μας με νερό.

Πασπαλίζουμε με ό,τι έχουμε παπαρουνόσπορο, σουσάμι, σποράκια.

Τη χαράζουμε με μαχαίρι κοφτερό, βάζουμε το καπάκι της γάστρας και βάζουμε τη γάστρα στο κρύο φούρνο.

Ανάβουμε τον φούρνο στους 240 βαθμούς αντίσταση.

Ψήνουμε για 50-60 λεπτά, αν θέλουμε μόλις περάσουν τα 50 λεπτά βγάζουμε από τη γάστρα και ψήνουμε τα άλλα 10 λεπτά επάνω στη σχάρα.

Επίσης...

Ψωµί Σπιτικό Πολύσπορο

Η συνταγή για σπιτικό πολύσπορο ψωμί.

Ψωµί µε Μαγιά

Η συνταγή για ψωμί με μαγιά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ψωµί µε Μέλι και Μπίρα

Πώς θα φτιάξεις ψωμί με μέλι και μπίρα.

Ψωµί Σπιτικό

Η συνταγή για το πιο εύκολο σπιτικό ψωμί.

Ψωµί Χωριάτικο

Η συνταγή για χωριάτικο ψωμί.

Κιµαδοφέτες

Η συνταγή για κιμαδόφετες.

Λιόψωµο Μάνης

Η συνταγή για λιόψωμο Μάνης.

Λαγάνα της Καθαρής Δευτέρας

Η συνταγή για λαγάνα της Καθαρής Δευτέρας.

Γρήγορο Σταφιδόψωμο

Πώς θα φτιάξεις ένα νόστιμο και γρήγορο σταφιδόψωμο.

"Πίτσα" με Ψωμί, Ντομάτα και Μανούρι

Ένας απίστευτος συνδυασμός από ωμή και ψημένη ντομάτα, τηγανητό σκόρδο και μανούρι πάνω σε μια τραγανή βάση από ψημένο μπαγιάτικο ψωμί.

Πίτσα χωρίς Ενοχές

Αν δοκιμάσετε τη νοστιμιά τους, μπορεί και να απαρνηθείτε για πάντα την κανονική πίτσα.

Πίτσα στη Στιγμή

Η συνταγή για την πιο γρήγορη πίτσα που έφτιαξες ποτέ.

Γεμιστές Τραγανές Μπαγκέτες

Koμμένες σε φετούλες-μπουκίτσες, που αποκαλύπτουν το κόκκινο εσωτερικό της γέμισης.