ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κεφτεδάκια Διπλωτά με Μελιτζάνα

Πώς θα φτιάξετε κεφτεδάκια διπλωτά με μελιτζάνα.

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΔΙΠΛΩΤΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ

Υλικά

5 μελιτζάνες

Για τα κεφτεδάκια:

250 γρ. κιμά

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 αυγό

2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο

1 κ.σ. ξίδι

1 κ.σ. δυόσμο φρέσκο

1 κ.σ. ρίγανη

2 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Για τη σάλτσα:

300 γρ. σάλτσα ντομάτας

1 σκελίδα σκόρδο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

1 κ.γ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρές λωρίδες, τις απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα, ραντίζουμε με ελάχιστο λαδάκι και ψήνουμε στο γκριλ και από τις δυο πλευρές.

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά του κιμά και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.

Για τη σάλτσα, σοτάρουμε για λίγο στο λάδι το σκόρδο, να βγάλει το άρωμά του και το πετάμε.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε για 10-15 λεπτά.

Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει λίγο.

Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τυλίγουμε το κάθε ένα σε μια λωρίδα μελιτζάνας.

Τοποθετούμε τα ρολάκια σε πυρέξ, περιχύνουμε με τη σάλτσα και σκεπάζουμε με καπάκι ή αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.

Επίσης...

Μπάμιες με Χοιρινό και Μελιτζάνες

Η συνταγή για μπάμιες με χοιρινό και μελιτζάνες.

Χοιρινές Μπριζόλες με Φρέσκο Δεντρολίβανο

Πώς θα φτιάξετε χοιρινές μπριζόλες με φρέσκο δεντρολίβανο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μοσχάρι με Μελιτζάνες και Κόκκινη Σάλτσα

Η συνταγή για μοσχάρι με μελιτζάνες και κόκκινη σάλτσα, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά καλοκαιρινά φαγητά της Μεσογειακής κουζίνας.

Σάντουιτς BLT με Αυγό

Η συνταγή για το πιο επικό BLT σάντουιτς με αυγό.

Αρνί με Δαμάσκηνα και Ρύζι στο φούρνο

Από τις πιο νόστιμες συνταγές για να μαγειρέψεις αρνάκι ή κατσικάκι. Οι σταφίδες και τα δαμάσκηνα δίνουν μια ανεπαίσθητη γλύκα, που σβήνει τη λιπαρότητα του αρνιού, σε ένα μελωμένο αποτέλεσμα.

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Μοσχάρι Φέτες

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμο μοσχάρι σε φέτες.

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.

Χοιρινές Μπουκιές στο Τηγάνι με Σάλτσα Μπίρας

Απλά και νόστιμα κομματάκια χοιρινού με τη βοήθεια του ζύθου.

Τα Κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

Πώς θα φτιάξετε τα αυθεντικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Φωλιές με Μπιφτέκι και Κοφτό Μακαρονάκι

Πώς θα φτιάξετε φωλιές με μπιφτέκι και κοφτό μακαρονάκι.