ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Φιλέτο Γεμιστό με Κεφαλογραβιέρα

Πώς θα φτιάξετε μοσχαρίσιο φιλέτο, γεμιστό με κεφαλογραβιέρα.

ΦΙΛΕΤΟ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΓΡΑΒΙΕΡΑ

Υλικά

1 κομμάτι φιλέτο μοσχαρίσιο γύρω στο 1 κιλό

300 γρ. κεφαλο-γραβιέρα

4 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. βούτυρο

1 κρεμμύδι

3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια

2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες

2 πιπεριές κομμένες σε λωρίδες

100 ml κονιάκ

αλάτι

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τις πιπεριές με το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν.

Αποσύρουμε το μίγμα από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Κόβουμε την κεφαλογραβιέρα σε λεπτά φετάκια.

Σχίζουμε κατά μήκος το φιλέτο και βάζουμε στη σχισμή το μίγμα με τις πιπεριές και τα φετάκια τυριού.

Ξαναδίνουμε στο φιλέτο το σχήμα του και δένουμε με σπάγκο.

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε το φιλέτο από τις δύο πλευρές.

Σβήνουμε με το κονιάκ και ρίχνουμε το κρεμμύδι καθαρισμένο.

Μεταφέρουμε το κρέας και το κρεμμύδι με τη σάλτσα τους σε βαθύ ταψί.

Αλατοπιπερώνουμε.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα και 15 λεπτά μέχρις ότου μαλακώσει το κρέας.

Επίσης...

Μπάμιες με Χοιρινό και Μελιτζάνες

Η συνταγή για μπάμιες με χοιρινό και μελιτζάνες.

Χοιρινές Μπριζόλες με Φρέσκο Δεντρολίβανο

Πώς θα φτιάξετε χοιρινές μπριζόλες με φρέσκο δεντρολίβανο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μοσχάρι με Μελιτζάνες και Κόκκινη Σάλτσα

Η συνταγή για μοσχάρι με μελιτζάνες και κόκκινη σάλτσα, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά καλοκαιρινά φαγητά της Μεσογειακής κουζίνας.

Σάντουιτς BLT με Αυγό

Η συνταγή για το πιο επικό BLT σάντουιτς με αυγό.

Αρνί με Δαμάσκηνα και Ρύζι στο φούρνο

Από τις πιο νόστιμες συνταγές για να μαγειρέψεις αρνάκι ή κατσικάκι. Οι σταφίδες και τα δαμάσκηνα δίνουν μια ανεπαίσθητη γλύκα, που σβήνει τη λιπαρότητα του αρνιού, σε ένα μελωμένο αποτέλεσμα.

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Μοσχάρι Φέτες

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμο μοσχάρι σε φέτες.

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.

Χοιρινές Μπουκιές στο Τηγάνι με Σάλτσα Μπίρας

Απλά και νόστιμα κομματάκια χοιρινού με τη βοήθεια του ζύθου.

Τα Κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

Πώς θα φτιάξετε τα αυθεντικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Φωλιές με Μπιφτέκι και Κοφτό Μακαρονάκι

Πώς θα φτιάξετε φωλιές με μπιφτέκι και κοφτό μακαρονάκι.