ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μοσχαράκι Γιουβέτσι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για μοσχαράκι γιουβέτσι με μελιτζάνες.

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι

500 γρ. κριθαράκι χοντρό

3 μελιτζάνες σε φέτες

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλικομμένο

3-4 ντομάτες στον τρίφτη

1 κούπα ελαιόλαδο

1 ξυλαράκι κανέλας

1 κουταλάκι ζάχαρη

1 κουταλάκι ζωμό λαχανικών σε σκόνη

λίγη φέτα τριμμένη

λίγη φρυγανιά τριμμένη

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ενώ ήδη έχουμε βάλει τις φέτες της μελιτζάνας στο φούρνο να ψηθούν - αλειμμένες με λίγο λάδι.

Ρίχνουμε και το κρέας στην κατσαρόλα και το τσιγαρίζουμε.

Έπειτα ρίχνουμε και τη ντομάτα, τη ζάχαρη, το ζωμό, το ξυλαράκι κανέλας, αλάτι και πιπέρι.

Βράζουμε το μοσχάρι μέχρι να μαλακώσει.

Όταν είναι έτοιμο το κρέας, ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα του και το κριθαράκι για 5 μόνο λεπτά και αποσύρουμε την κατσαρόλα μας από τη φωτιά.

Σε ένα ταψί λαδωμένο ελαφρά -το πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά τριμμένη και από πάνω στρώνουμε τις ψημένες φέτες μελιτζάνας- έτσι ώστε να καλυφθεί όλο το ταψί.

Στη συνέχεια με μια κουτάλα βάζουμε και το περιεχόμενο της κατσαρόλας μας, δηλαδή το κριθαράκι και το κρέας με τόσο ζουμάκι όσο να μαλακώσει το κριθαράκι μας και να ροδοκοκκινήσει στο φούρνο.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. 5 λεπτά πριν βγάλουμε το γιουβέτσι μας από το φούρνο, το πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη φέτα.

Επίσης...

Χουνκιάρ Μπεγιεντί

Η συνταγή για το αυθεντικό χουνκιάρ μπεγιεντί, όπως το φτιάχνουν στην Κωνσταντινούπολη.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φιλέτο Χοιρινό με Κρούστα Αμυγδάλου και Αρωματικά Βότανα του Άγγελου Μπακόπουλου

Μία θαυμάσια συνταγή από τον Executive Chef των εστιατορίων στα Katikies Mykonos & Santorini Hotels.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Ριζότο με Κιμά στο Φούρνο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ριζότο με κιμά στο φούρνο.

Κότσι Χοιρινό με Πατάτες Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε κότσι χοιρινό με πατάτες φούρνου.

Απίθανες Κροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες κροκέτες με κιμά.

Μοσχάρι με Σάλτσα Σετσουάν

Μία κλασική κινέζικη συνταγή, καυτερή και γλυκιά ταυτόχρονα.

Ρολό Κιμά με Αυγά

Πώς θα φτιάξετε ρολό κιμά με αυγά.

Χοιρινή Τηγανιά με Σάλτσα Τυριού και Μουστάρδα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινή τηγανιά με σάλτσα τυριού και μουστάρδα.

Πατάτες Hot Dog, Γεμιστές με Λουκάνικα και Μουστάρδα

Hot Dog χωρίς ψωμάκι, με την πατάτα να παίζει αυτόν το ρόλο.