ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μοσχαράκι Γιουβέτσι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για μοσχαράκι γιουβέτσι με μελιτζάνες.

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι

500 γρ. κριθαράκι χοντρό

3 μελιτζάνες σε φέτες

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλικομμένο

3-4 ντομάτες στον τρίφτη

1 κούπα ελαιόλαδο

1 ξυλαράκι κανέλας

1 κουταλάκι ζάχαρη

1 κουταλάκι ζωμό λαχανικών σε σκόνη

λίγη φέτα τριμμένη

λίγη φρυγανιά τριμμένη

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ενώ ήδη έχουμε βάλει τις φέτες της μελιτζάνας στο φούρνο να ψηθούν - αλειμμένες με λίγο λάδι.

Ρίχνουμε και το κρέας στην κατσαρόλα και το τσιγαρίζουμε.

Έπειτα ρίχνουμε και τη ντομάτα, τη ζάχαρη, το ζωμό, το ξυλαράκι κανέλας, αλάτι και πιπέρι.

Βράζουμε το μοσχάρι μέχρι να μαλακώσει.

Όταν είναι έτοιμο το κρέας, ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα του και το κριθαράκι για 5 μόνο λεπτά και αποσύρουμε την κατσαρόλα μας από τη φωτιά.

Σε ένα ταψί λαδωμένο ελαφρά -το πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά τριμμένη και από πάνω στρώνουμε τις ψημένες φέτες μελιτζάνας- έτσι ώστε να καλυφθεί όλο το ταψί.

Στη συνέχεια με μια κουτάλα βάζουμε και το περιεχόμενο της κατσαρόλας μας, δηλαδή το κριθαράκι και το κρέας με τόσο ζουμάκι όσο να μαλακώσει το κριθαράκι μας και να ροδοκοκκινήσει στο φούρνο.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. 5 λεπτά πριν βγάλουμε το γιουβέτσι μας από το φούρνο, το πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη φέτα.

Επίσης...

Σάντουιτς BLT με Αυγό

Η συνταγή για το πιο επικό BLT σάντουιτς με αυγό.

Αρνί με Δαμάσκηνα και Ρύζι στο φούρνο

Από τις πιο νόστιμες συνταγές για να μαγειρέψεις αρνάκι ή κατσικάκι. Οι σταφίδες και τα δαμάσκηνα δίνουν μια ανεπαίσθητη γλύκα, που σβήνει τη λιπαρότητα του αρνιού, σε ένα μελωμένο αποτέλεσμα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Μοσχάρι Φέτες

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμο μοσχάρι σε φέτες.

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.

Χοιρινές Μπουκιές στο Τηγάνι με Σάλτσα Μπίρας

Απλά και νόστιμα κομματάκια χοιρινού με τη βοήθεια του ζύθου.

Τα Κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

Πώς θα φτιάξετε τα αυθεντικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Φωλιές με Μπιφτέκι και Κοφτό Μακαρονάκι

Πώς θα φτιάξετε φωλιές με μπιφτέκι και κοφτό μακαρονάκι.

Ρολά Πιπεριάς με Λουκάνικο

Η συνταγή για ρολά πιπεριάς με λουκάνικο.

Φωλιά Πατάτας με Κιμά

Η συνταγή για φωλιά πατάτας με κιμά.

Γιουβέτσι με Κιμά στην Κατσαρόλα

Η συνταγή για γιουβέτσι με κιμά στην κατσαρόλα.