ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Αρνάκι με Μουστάρδα και Λαχανικά

Η συνταγή για το πιο νόστιμο αρνάκι με μουστάρδα και λαχανικά.

ΑΡΝΑΚΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Υλικά

2 αρνίσιες ράχες (400 γρ. η καθεμιά)

4 κουτ.ελαιόλαδο

1 κουτ.μουστάρδα

250 γρ. σπαράγγια

250 γρ. μικρά καρότα

250 γρ.κρεμμυδάκια στιφάδου

250 γρ.φασολάκια ή άλλα λαχανικά

50 γρ. μικρά μανιτάρια

1 κουτ. βούτυρο

αλατοπίπερο

κλωναράκια δεντρολίβανο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Αφαιρούμε το πολύ λίπος από τις αρνίσιες ράχες.

Τρίβουμε το κρέας με πιπέρι.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές.

Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε σε ταψί.

Ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά.

Βγάζουμε και αλείφουμε το κρέας με τη μουστάρδα.

Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 220 βαθμούς και ψήνουμε για 10-15 λεπτά ή ανάλογα με το πόσο καλά το θέλουμε ψημένο.

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε στην άκρη.

Καθαρίζουμε τα σπαράγγια και τα κόβουμε σε κομμάτια.

Τρίβουμε τα καρότα.

Αλατοπιπερώνουμε όλα τα λαχανικά και τα βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσουν για 5 λεπτά περίπου.

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα τηγανίζουμε στο βούτυρο για περίπου 2 λεπτά.

Αλατοπιπερώνουμε.

Μεταφέρουμε όλα τα λαχανικά σε μεγάλη πιατέλα.

Χωρίζουμε τις ράχες στα παϊδάκια τους και τα ακουμπάμε επάνω στα λαχανικά.

Σκορπάμε τα μανιτάρια, γαρνίρουμε με κλωναράκια δεντρολίβανου και σερβίρουμε.

Επίσης...

Χουνκιάρ Μπεγιεντί

Η συνταγή για το αυθεντικό χουνκιάρ μπεγιεντί, όπως το φτιάχνουν στην Κωνσταντινούπολη.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φιλέτο Χοιρινό με Κρούστα Αμυγδάλου και Αρωματικά Βότανα του Άγγελου Μπακόπουλου

Μία θαυμάσια συνταγή από τον Executive Chef των εστιατορίων στα Katikies Mykonos & Santorini Hotels.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Ριζότο με Κιμά στο Φούρνο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ριζότο με κιμά στο φούρνο.

Κότσι Χοιρινό με Πατάτες Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε κότσι χοιρινό με πατάτες φούρνου.

Απίθανες Κροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες κροκέτες με κιμά.

Μοσχάρι με Σάλτσα Σετσουάν

Μία κλασική κινέζικη συνταγή, καυτερή και γλυκιά ταυτόχρονα.

Ρολό Κιμά με Αυγά

Πώς θα φτιάξετε ρολό κιμά με αυγά.

Χοιρινή Τηγανιά με Σάλτσα Τυριού και Μουστάρδα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινή τηγανιά με σάλτσα τυριού και μουστάρδα.

Πατάτες Hot Dog, Γεμιστές με Λουκάνικα και Μουστάρδα

Hot Dog χωρίς ψωμάκι, με την πατάτα να παίζει αυτόν το ρόλο.