ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Αρνάκι με Μουστάρδα και Λαχανικά

Η συνταγή για το πιο νόστιμο αρνάκι με μουστάρδα και λαχανικά.

ΑΡΝΑΚΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Υλικά

2 αρνίσιες ράχες (400 γρ. η καθεμιά)

4 κουτ.ελαιόλαδο

1 κουτ.μουστάρδα

250 γρ. σπαράγγια

250 γρ. μικρά καρότα

250 γρ.κρεμμυδάκια στιφάδου

250 γρ.φασολάκια ή άλλα λαχανικά

50 γρ. μικρά μανιτάρια

1 κουτ. βούτυρο

αλατοπίπερο

κλωναράκια δεντρολίβανο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Αφαιρούμε το πολύ λίπος από τις αρνίσιες ράχες.

Τρίβουμε το κρέας με πιπέρι.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές.

Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε σε ταψί.

Ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά.

Βγάζουμε και αλείφουμε το κρέας με τη μουστάρδα.

Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 220 βαθμούς και ψήνουμε για 10-15 λεπτά ή ανάλογα με το πόσο καλά το θέλουμε ψημένο.

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε στην άκρη.

Καθαρίζουμε τα σπαράγγια και τα κόβουμε σε κομμάτια.

Τρίβουμε τα καρότα.

Αλατοπιπερώνουμε όλα τα λαχανικά και τα βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσουν για 5 λεπτά περίπου.

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα τηγανίζουμε στο βούτυρο για περίπου 2 λεπτά.

Αλατοπιπερώνουμε.

Μεταφέρουμε όλα τα λαχανικά σε μεγάλη πιατέλα.

Χωρίζουμε τις ράχες στα παϊδάκια τους και τα ακουμπάμε επάνω στα λαχανικά.

Σκορπάμε τα μανιτάρια, γαρνίρουμε με κλωναράκια δεντρολίβανου και σερβίρουμε.

Επίσης...

Μπάμιες με Χοιρινό και Μελιτζάνες

Η συνταγή για μπάμιες με χοιρινό και μελιτζάνες.

Χοιρινές Μπριζόλες με Φρέσκο Δεντρολίβανο

Πώς θα φτιάξετε χοιρινές μπριζόλες με φρέσκο δεντρολίβανο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μοσχάρι με Μελιτζάνες και Κόκκινη Σάλτσα

Η συνταγή για μοσχάρι με μελιτζάνες και κόκκινη σάλτσα, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά καλοκαιρινά φαγητά της Μεσογειακής κουζίνας.

Σάντουιτς BLT με Αυγό

Η συνταγή για το πιο επικό BLT σάντουιτς με αυγό.

Αρνί με Δαμάσκηνα και Ρύζι στο φούρνο

Από τις πιο νόστιμες συνταγές για να μαγειρέψεις αρνάκι ή κατσικάκι. Οι σταφίδες και τα δαμάσκηνα δίνουν μια ανεπαίσθητη γλύκα, που σβήνει τη λιπαρότητα του αρνιού, σε ένα μελωμένο αποτέλεσμα.

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Μοσχάρι Φέτες

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμο μοσχάρι σε φέτες.

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.

Χοιρινές Μπουκιές στο Τηγάνι με Σάλτσα Μπίρας

Απλά και νόστιμα κομματάκια χοιρινού με τη βοήθεια του ζύθου.

Τα Κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

Πώς θα φτιάξετε τα αυθεντικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Φωλιές με Μπιφτέκι και Κοφτό Μακαρονάκι

Πώς θα φτιάξετε φωλιές με μπιφτέκι και κοφτό μακαρονάκι.